Είχαν στήσει εργαστήριο παραγωγής αναβολικών στη Βάρη

09/12/16 • 12:18 | UPD 09/12/16 • 12:18

«Χημείο» ανεξέλεγκτης παραγωγής επικίνδυνων αναβολικών σκευασμάτων εντοπίστηκε στη Βάρη.

29χρονος μαθηματικός και 31χρονος μηχανολόγος-μηχανικός του Πολυτεχνείου φέρονται ως «εγκέφαλοι» της δημιουργίας ενός πλήρους εργαστηρίου που παρασκεύαζε χάπια και αμπούλες, με αναβολικά ακαθόριστης επικινδυνότητας, τα οποία διοχέτευαν σε γυμναστήρια όλης της Ελλάδας αλλά και σε χώρες του εξωτερικού, μέσω εταιριών ταχυμεταφορών, όπως Ουγγαρία, Ολλανδία και Αγγλία.

Στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας έχουν προβεί σε 11 συλλήψεις μέχρι στιγμής, ενώ στο εξοχικό που είχε μετατραπεί σε εργαστήριο έχουν κατασχέσει χιλιάδες αναβολικά σκευάσματα που γέμισαν ένα… φορτηγό και περίπου 100.000 ευρώ, ενώ ο ετήσιος τζίρος του κυκλώματος υπολογίζεται σε τουλάχιστον 2.000.000 ευρώ. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας 31χρονος Αστυνόμος Β’, ο οποίος υπηρετεί στην… Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους. Ο ένστολος φαίνεται να είχε δώσει πληροφορίες στον «αρχηγό» της σπείρας, ο οποίος ήταν συμμαθητής του, για τις πινακίδες κυκλοφορίας οχήματος της αρμόδιας υπηρεσίας που παρακολουθούσε τη δράσης τους.

Ο Αστυνόμος κατηγορείται για συνδρομή, υπόθαλψη και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου. Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας ερευνούν ενδείξεις εμπλοκής και άλλων αστυνομικών.

Η δράση του κυκλώματος προσδιορίζεται χρονικά από το 2010, ενώ η διάδοση της δραστηριότητας φαίνεται να γινόταν από «στόμα σε στόμα», μέσα σε γνωστά γυμναστήρια. Αφορμή για την αποκάλυψη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν η αποστολή μιας παραγγελίας αναβολικών στο εξωτερικό, όπου ένα από τα δέματα… έπεσε, άνοιξε, αποκαλύφθηκε το παράνομο περιεχόμενό του και στη συνέχεια οι αποστολείς του. Κατά την πορεία των ερευνών οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι τα αρχηγικά μέλη είχαν δημιουργήσει και εταιρία offshore για να κάνουν «αόρατα» τα έσοδά τους.

Εκτός από το εργαστήριο στη Βάρη, εντοπίστηκε ένα μικρότερο στη Λ. Βουλιαγμένης στον Αγ. Δημήτριο, ενώ μια αποθήκη-καβάτζα βρέθηκε στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι!

Ολες οι ποσότητες των αναβολικών μεταφέρθηκαν στον ΕΟΦ, ο οποίος θα αποφανθεί για το βαθμό επικινδυνότητάς τους.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου