Μισθοδοσία δύο μηνών θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι του MEGA

08/12/16 • 16:23 | UPD 08/12/16 • 16:23

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της ALPHA BANK, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του MEGA, όπου ύστερα από συνάντηση με τον κ. Θεόδωρο Αθανασόπουλο συμφωνήθηκε η άμεση αποδέσμευση 2.000.000 ευρώ από την τράπεζα, ώστε να πληρωθούν μισθοί δύο μηνών και τρέχουσες ανάγκες του σταθμού.

Παράλληλα εκφράστηκε η βούληση συνέχισης στήριξης του καναλιού από την ALPHA BANK, αρκεί να υπάρξει ένα «αξιόπιστο επιχειρησιακό σχέδιο».

Σε δελτό τύπου που εξέδωσαν οι εργαζόμενο μετά τη συνάντηση, αναφέρονται τα εξής:

«Την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016, στην προγραμματισμένη κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της ALPHA BANK, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του MEGA έγιναν δεκτοί από τον κ. Θεόδωρο Αθανασόπουλο.

Ο κ. Αθανασόπουλος εκτίμησε ότι μετά την υπογραφή των επιπλέον δεσμεύσεων από το Δ.Σ. της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. αλλά και την καταβολή δύο μισθών στους εργαζομένους από τους κ.κ. Βαρδινογιάννη και Μπόμπολα, ανοίγει ο δρόμος για την άμεση αποδέσμευση τιμολογίων που ανέρχονται στο ποσό των 2.000.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα διατεθεί για τη μισθοδοσία των εργαζομένων αλλά και για κάποιες τρέχουσες ανάγκες λειτουργίας του σταθμού.

Σε ό,τι αφορά την ομαλοποίηση της λειτουργίας και χρηματοδότησης της εταιρείας ο εκπρόσωπος της ALPHA BANK διαβεβαίωσε ότι η βούληση των τραπεζών είναι να συνεχίσουν να στηρίζουν το MEGA εφόσον οριστεί διοίκηση και κατατεθεί ένα αξιόπιστο επιχειρησιακό σχέδιο (business plan) από το Δ.Σ. της εταιρείας. Σε ό,τι αφορά την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, τόνισε ότι αυτή πρέπει να γίνει αλλά το ύψος της είναι κάτι που θα καθοριστεί με βάση το business plan και τα τότε οικονομικά δεδομένα.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Αθανασόπουλο ακολούθησε συνέλευση των εργαζομένων στο MEGA, όπου έγινε ενημέρωση για όλα τα παραπάνω θέματα. Στη συνέλευση αποφασίστηκε να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης την Παρασκευή 9/12/2016 στις 11:00 (σημείο συνάντησης Ζαλοκώστα 10), όπου θα απαιτήσουμε συνάντηση με τον κ. Γιάννη Δραγασάκη»