Ευρεία σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Χανίων για τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας

08/12/16 • 16:10 | UPD 08/12/16 • 16:10

Την παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή ώστε να βρεθεί άμεσα πλοίο για την μεταφορά ευπαθών αγροτικών προϊόντων από το Λιμάνι της Σούδας ζητούν η Αντιπεριφέρεια Χανίων και οι αγροτικοί φορείς της περιοχής.

Για το λόγο αυτό θα συνταχθεί και θα αποσταλεί σήμερα σχετική επιστολή με αποδέκτη τον υπουργό, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην αντιπεριφέρεια.

Παράλληλα, όπως έκαναν γνωστό οι εκπρόσωποι των αγροτών που συμμετείχαν στη σύσκεψη στις 8 το βράδυ θα συγκεντρωθούν στο λιμάνι της Σούδας αναμένοντας τις εξελίξεις σχετικά με την απεργία της ΠΝΟ. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εκδηλώθηκε έντονος προβληματισμός από την πλευρά των αγροτών – παραγωγών, για το γεγονός ότι δεν κατέστει δυνατή η δρομολόγηση πλοίου από τη Σούδα προς τον Πειραιά για τη μεταφορά αγροτικών προϊόντων σε αντίθεση με το Ηράκλειο όπου και δρομολογήθηκε πλοίο.

Επίσης, οι αγρότες – παραγωγοί θα επιδιώξουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να έχουν σειρά επαφών με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες στην Αθήνα στους οποίους θα θέσουν το αίτημα να υπάρχει η δυνατότητα δρομολόγησης πλοίου για τη μεταφορά αγροτικών προϊόντων σε περιόδους απεργιακών κινητοποιήσεων από την ΠΝΟ.