Επίσημη επίσκεψη του Πάπα και Πατριάρχη των Κοπτών Θεόδωρου στην Εκκλησία της Ελλάδος

08/12/16 • 16:13 | UPD 08/12/16 • 16:13

Επίσημη επίσκεψη στην Εκκλησία της Ελλάδος πραγματοποιεί από σήμερα έως τις 14 Δεκεμβρίου ο Πάπας και Πατριάρχης των Κοπτών Θεόδωρος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Πατριάρχης αφίχθη στον κρατικό αερολιμένα Αθηνών στις 12.30 όπου και τον υποδέχθηκαν μητροπολίτες Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, Περιστερίου Χρυσόστομος, πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκπρόσωπος της Ελληνικής Πολιτείας, ο πρέσβης της Αιγύπτου στην Ελλάδα και άλλοι αρμόδιοι εκκλησιαστικοί και κρατικοί υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά το ανακοινωθέν, το απόγευμα στις 17.00 ο Πατριάρχης των Κοπτών Θεόδωρος θα επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή.

Αύριο το πρωί, στις 10.30, ο Πατριάρχης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και εν συνεχεία, στις 12.30, ο Πατριάρχης των Κοπτών και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα επισκεφθούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στις 13.00 τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ