Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις - Χάος στους δρόμους

Σε απεργιακό κλοιό η Αθήνα – «Μπλακ άουτ» από την απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ [εικόνες & βίντεο]

08/12/16 • 11:37 | UPD 08/12/16 • 13:14

Με σύνθημα «μπορούμε να ανατρέψουμε τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ» η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία, ενώ παράλληλα διοργανώνουν συλλαλητήριο και πορεία στην Αθήνα.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στην Ομόνοια, οπού και βρίσκετε το το σημείο συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ.

«Οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε όλη τη χώρα, στέλνοντας μήνυμα σε κυβέρνηση, ΕΕ και εργοδοσία πως απορρίπτουν τα νέα μέτρα που μεθοδεύουν, δεν συμβιβάζονται με τις τεράστιες απώλειες που έχουν υποστεί, αλλά διεκδικούν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση, εντείνουν τις προσπάθειές τους μέχρι την τελευταία στιγμή Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα», σημειώνει το ΠΑΜΕ.


Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, δάσκαλοι, καθηγητές, οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων, τραπεζοϋπάλληλοι καθώς και γιατροί. Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Λόγω της κινητοποίησης θα σημειωθούν τροποποιήσεις δρομολογίων σε λεωφορεία, τρόλεϊ και μέσα σταθερής τροχιάς. Ειδικότερα, τα ΜΜΜ θα λειτουργήσουν ως εξής:

Τα λεωφορεία έχουν προκηρύξει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας και μέχρι τις 9.00 το πρωί και από τις 21.00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας, ενώ τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 08.30 έως τις 21.00. Τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ) θα λειτουργούν από τις 10.00 έως τις 16.00.

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια μέχρι τις 00.00 το βράδυ της Πέμπτης (προς Παρασκευή). Παράλληλα δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο του ΟΣΕ λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία. Οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη της απεργίας (Πέμπτη προς Παρασκευή).

Με προβλήματα και η λειτουργία των νοσοκομείων

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει προγραμματίσει για σήμερα πανελλαδική απεργία, ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου, καθώς και πανελλαδική συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας. Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ανακοίνωσε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Ήδη έξω από το Υπουργείο Υγείας συγκεντρώνονται νοσοκομειακοί γιατροί. [Διαβάστε εδώ σχετικά]

Με προβλήματα θα λειτουργήσουν και οι δημόσιες υπηρεσίες (εφορίες κ.λπ.) λόγω της συμμετοχής στην απεργία των εργαζομένων σε ΔΕΚΟ.

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πεδίον του Άρεως πραγματοποιούν αυτή την ώρα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για να δώσουν μια ηχηρή απάντηση σε όλους εκείνους που με τις πολιτικές τους συνεχίζουν να καταστρέφουν κοινωνία και οικονομία.

Δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ  Γιάννη Παναγόπουλου 

Κυκλοφοριακό χάος λόγω της απεργίας 

Σύμφωνα με την Τροχαία, κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας είναι μποτιλιαρισμένοι με τα αυτοκίνητα, σε πολλές περιπτώσεις, αν δεν είναι ακινητοποιημένα να κινούνται με πολύ χαμηλή ταχύτητα.

Συγκεκριμένα αυξημένη κίνηση παρατηρείται αυτή την ώρα σε Μεσογείων, Κηφισίας (στην κάθοδο), Κατεχάκη και στον Κηφισό.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Τροχαίας στην Εθνική υπάρχει κίνηση από την Αθηνών έως τον κόμβο Καλυφτάκη στην έξοδο και από τον κόμβο Καλυφτάκη έως την Αθηνών στην είσοδο, στη Μεσογείων από το ύψος του Σωτηρία προς Αθήνα, στην Κατεχάκη στο ρεύμα προς Ηλιούπολη, στην Κηφισίας στο ύψος του Παραδείσου, στη Βασιλίσσης Σοφίας στην άνοδο, στην Καλλιρόης και στη Συγγρού. [Διαβάστε εδώ σχετικά]

Πατήστε εδώ για να δείτε την κίνηση στους δρόμους αναλυτικά. 

Χθες, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους έκαναν πορεία προς τη Βουλή, δηλώνοντας αποφασισμένοι «να μην επιτρέψουν ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στους εργοδότες, ούτε στο κουαρτέτο να φορτώσουν και τέταρτο Μνημόνιο στις πλάτες της κοινωνίας με την ενημέρωση αιχμάλωτη στις επιδιώξεις τους».