ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΝΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ

Οδοφράγματα και μολότοφ και χημικά στα Εξάρχεια -LIVE

06/12/16 • 19:45 | UPD 06/12/16 • 20:38

Ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα, υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό, η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 2008

Ωστόσο , Επεισόδια με φωτιές, οδοφράγματα και μολότοφ βρίσκονται εξέλιξη στα Εξάρχεια. Αντιεξουσιαστές εκσφενδονίζουν πέτρες, μολότοφ και… βεγγαλικά εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Στην πραγματικότητα αυτή την ώρα γίνεται πράξη το οργανωμένο σχέδιο επεισοδίων για το οποίο η αστυνομία είχε πληροφορίες εδώ και μέρες, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει. Έτσι, για μια ακόμη φορά, οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν απλώς να οριοθετήσουν τη δράση των κουκουλοφόρων εντός των στενών των Εξαρχείων, ενώ ταυτόχρονα δέχονται βροχή από μολότοφ, οι οποίες, για μια ακόμη φορά είναι «ενισχυμένες» με κόλλες και δυναμιτάκια.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 18 προσαγωγές.

episodia4-1300

Η ένταση ξεκίνησε πριν καν ολοκληρωθεί η πορεία μνήμης για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καθώς αντιεξουσιαστές είχαν στήσει οδοφράγματα και είχαν ανάψει φωτιές κοντά στο Πολυτεχνείο, ενώ η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου ρισκόταν σε εξέλιξη.

grigoropoulos-1300

 

 

episodia-grigoropoulos-1000

episodia3-1300

Ήδη, όμως,  επαναλαμβάνεται το σκηνικό που είχε στηθεί και στην επέτειο του Πολυτεχνείου με αντιεξουσιαστές να πηγαίνουν κατευθείαν στα Εξάρχεια και να μη μετέχουν στην πορεία, παίρνοντας έτσι, «θέσεις μάχης». Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, ορισμένοι έχουν ανέβει ήδη σε ταράτσες κτιρίων, προκειμένου από εκεί να ρίχνουν αντικείμενα για να μην επιτρέπουν την προσέγγιση των αστυνομικών δυνάμεων στις εστίες της έντασης.

episodia2-1300

Με εντολή του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, οι δυνάμεις ΥΜΕΤ απομακρύνουν τους δημοσιογράφους. Φαίνεται πως η αστυνομία δεν θέλουν να καταγραφούν οι εικόνες από την επιχείρησή τους στα Εξάρχεια.

episodia-grigoropoulos2-1300

episodia-grigoropoulos3-1300

Νωρίτερα η πορεία ολοκληρώθηκε υπό αυστηρό αστυνομικό κλοιό και χωρίς κανένα παρατράγουδο.

poria-grioropoulos-1300

 

 

Το απόγευμα ένα σημείωμα βρήκαν στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου τους κάτοικοι στο κέντρο της Αθήνας από ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, το οποίο πολύ…. ευγενικά τους ζητούσε να απομακρύνουν την «μικρή ιδιωτική φυλακή τους» κάπου αλλού, ώστε να αποφευχθούν υλικές ζημιές.

 

Αναλυτικά το σημείωμα γράφει:
«Αγαπητοί γείτονες και επισκέπτες, αν η μικρή ιδιωτική φυλακή που λέγεται ΙΧ είναι αναγκαία για την επιβίωσή σας μέσα στη μητροπολιτική φυλακή του κεφαλαίου, σας υπενθυμίζουμε τη δυνατότητα να την απομακρύνετε τη συγκεκριμένα ημέρα που η γειτονιά μας γίνεται στόχος στρατιωτικών επιθέσεων του κράτους.
Η συμμετοχή και η υλική προσφορά του καθενός στην αντίσταση είναι η μοναδική κοινωνική διέξοδος».

Νωρίτερα,  πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και συλλογικότητες – που νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση στα Προπύλαια – με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης και μετά από αυτήν, σημειώθηκαν μικροεπεισόδια με ομάδα ατόμων να πετάει πέτρες σε ΜΑΤ στην οδό Ακαδημίας.

Συνολικά θα διατεθούν περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί με σκοπό οι δυο συγκεντρώσεις να μην καταλήξουν στο γνωστό κλεφτοπόλεμο στους δρόμους της Αθήνας και έξω από το Πολυτεχνείο.