ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΜΕ 3.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Πορεία αντιεξουσιαστών στη μνήμη του Γρηγορόπουλου – Οδοφράγματα στα Εξάρχεια LIVE

06/12/16 • 16:54 | UPD 06/12/16 • 19:17

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στα Εξάρχεια, καθώς αντιεξουσιαστές έχουν στήσει ήδη οδοφράγματα και έχουν ανάψει φωτιές κοντά στο Πολυτεχνείο.

Η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου βρίσκεται σε εξέλιξη, υπό αυστηρό αστυνομικό κλοιό.

poria-grigoropoulou1-1300

 

Αυτό που όμως «κλέβει την παράσταση», είναι το σημείωμα που βρήκαν στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου τους κάτοικοι στο κέντρο της Αθήνας από ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, το οποίο πολύ…. ευγενικά τους ζητούσε να απομακρύνουν την «μικρή ιδιωτική φυλακή τους» κάπου αλλού, ώστε να αποφευχθούν υλικές ζημιές.

Αναλυτικά το σημείωμα γράφει:
«Αγαπητοί γείτονες και επισκέπτες, αν η μικρή ιδιωτική φυλακή που λέγεται ΙΧ είναι αναγκαία για την επιβίωσή σας μέσα στη μητροπολιτική φυλακή του κεφαλαίου, σας υπενθυμίζουμε τη δυνατότητα να την απομακρύνετε τη συγκεκριμένα ημέρα που η γειτονιά μας γίνεται στόχος στρατιωτικών επιθέσεων του κράτους.
Η συμμετοχή και η υλική προσφορά του καθενός στην αντίσταση είναι η μοναδική κοινωνική διέξοδος».

anarxiki-simioma-1300

 

Σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν επεισόδια, βανδαλισμοί και καταστροφές, ενόψει της 8ης επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, η Ελληνική Αστυνομία έχει αποκλείσει από νωρίς το πρωί το κέντρο της Αθήνας, που είναι κυριολεκτικά απροσπέλαστο για τους πολίτες και τα αυτοκίνητα, ενώ κλειστοί είναι από τις 15:00 και τις 16:30 αντίστοιχα οι σταθμοί του μετρό Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα.

Η κατάσταση- λένε οι πληροφορίες από την Αστυνομία – μοιάζει «εκρηκτική» (ο εντοπισμός περισσοτέρων από 150 μολότοφ σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στα Εξάρχεια μπορεί να μαρτυρά προθέσεις) καθώς κάποιοι από τον σκληρό πυρήνα των αντιεξουσιαστών ενδεχομένως να προσπαθήσουν να προκαλέσουν επεισόδια.

Στις 8 το βράδυ, οι διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

Έτσι οι αστυνομικές αρχές υποχρεώθηκαν να καταστρώσουν τα πλάνα τους για την τήρηση της τάξης αλλά και την αποφυγή εκτρόπων και επεισοδίων με βάση την εντολή που έφτασε από το υπουργείο να διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι, αλλά παράλληλα να μην υπάρξουν εικόνες με καταστροφές και λεηλασίες καταστημάτων. Σε συνεχείς συσκέψεις των επιτελών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης αποφασίστηκε να «οχυρωθεί» το κέντρο της Αθήνας με βάση το πλάνο που χρησιμοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο σε μια πιο «σκληρή» εκδοχή και φυσικά χωρίς το μέτρο των προληπτικών στοχευμένων προσαγωγών και της μηδενικής ανοχής.

Νωρίτερα,  πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και συλλογικότητες – που νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση στα Προπύλαια – με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης και μετά από αυτήν, σημειώθηκαν μικροεπεισόδια με ομάδα ατόμων να πετάει πέτρες σε ΜΑΤ στην οδό Ακαδημίας.

Συνολικά θα διατεθούν περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί με σκοπό οι δυο συγκεντρώσεις να μην καταλήξουν στο γνωστό κλεφτοπόλεμο στους δρόμους της Αθήνας και έξω από το Πολυτεχνείο.