Σε μια νοσοκόμα όλες οι ευθύνες για το θάνατο της Μελίνας

06/12/16 • 16:36 | UPD 06/12/16 • 16:36

Μια μόνο νοσηλεύτρια βαραίνουν όλες οι ευθύνες του θανάτου της 4χρονης Μελίνας, πριν από ένα χρόνο στην Κρήτη, σύμφωνα με την ΕΔΕ, το αποτέλεσμα της οποίας αμφισβητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ: «Η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε επιρρίπτοντας βαρύτατες κατηγορίες στη νοσηλεύτρια Αναισθησιολογικού κυρία Δ.Β. ότι δήθεν χορήγησε επιπλέον φάρμακα στην ανήλικη και δη ποσότητα 200 gr αδρεναλίνης και 1 mg ατροπίνης, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και εντολή της υπεύθυνης αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη».

Υπενθυμίζεται ότι στη χειρουργική επέμβαση συμμετείχε η Νεκταρία Πολάκη, ξαδέρφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, και η οποία έχει κατηγορηθεί για κλοπή οπιούχων από το νοσοκομείο. Παρ’ όλα αυτά τα αίτια θανάτου της Μελίνας, η οποία μπήκε για επέμβαση για «κρεατάκια», παραμένουν πολύ καλά σκεπασμένα από το υπουργείο Υγείας.

Ερωτήματα

Επίσης, το γεγονός να βαραίνουν μόνο έναν άνθρωπο οι ευθύνες προκαλεί πολλά ερωτήματα, καθώς δεν είναι λογικό μια νοσηλεύτρια να δρα χωρίς εντολές γιατρού. «Τα εν λόγω πειθαρχικά παραπτώματα δεν προκύπτουν από καμία μαρτυρία γιατρών και νοσηλευτών που ήταν αυτόπτες μάρτυρες και οι οποίοι συμμετείχαν στη χειρουργική επέμβαση της άτυχης ανηλίκου.

Μάλιστα, στα συμπεράσματα της ΕΔΕ αναφέρεται ότι τα εν λόγω φάρμακα δόθηκαν με εντολή άλλου γιατρού, σύμφωνα με μαρτυρία της αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη.

Ούτε τέτοια εντολή δόθηκε ποτέ από κανέναν γιατρό ούτε η νοσηλεύτρια χορήγησε τα συγκεκριμένα φάρμακα ούτε αναγράφεται κάτι σχετικό στη λογοδοσία», γράφει η ΠΟΕΔΗΝ.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου