Σαββατοκύριακο με βροχοπτώσεις

03/12/16 • 16:04 | UPD 03/12/16 • 16:04

Νεφώσεις και βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα. εκτός από την Ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. αναμένεται την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, το νότιο Αιγαίο και στις παράκτιες προς αυτά περιοχές. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά της βόρειας χώρας κατά τη νύχτα.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 6 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 15, στα νησιά του Αιγαίου από 6 έως 17, και στην Κρήτη από 10 έως 17.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ κατά περιόδους θα σημειώνονται ασθενείς βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για ασθενείς βροχοπτώσεις από το μεσημέρι. Τις νυχτερινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς.

Μακεδονία, Θράκη – Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά. Άνεμοι: Στα δυτικά βορειοδυτικοί και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από -4 έως 12 βαθμούς Κελσίου καισ τη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος – Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως στα νότια. Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς. Στα νότια δυτικοί 3 έως 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στην Ήπειρο από -4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος – Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια τοπικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη – Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα σποραδικών βροχών. Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα – Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα νότια. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ που γρήγορα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή (4/12/2016)
Παροδικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στα υπόλοιπα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές να εκδηλώνονται στα δυτικά κεντρικά και νότια όπου στις παραθαλάσσιες και νησιώτικες περιοχές αναμένεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει κάποια αξιόλογη μεταβολή ενώ παγετός θα εκδηλωθεί τη νύχτα και το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.