Μωρά στο hot spot της Μαλακάσας κινδυνεύουν να πνιγούν από τη βροχή [εικόνες & βίντεο]

01/12/16 • 20:26 | UPD 01/12/16 • 20:27

Απίστευτες είναι οι σκηνές στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στη Μαλακάσα. Οι πρόσφυγες βρίσκονται στο έλεος του καιρού και προσπαθούν με κάθε τρόπο να αντιμετωπίσουν το δριμύ ψύχος.

Για να ζεσταθούν από την παγωνιά κλέβουν ξύλα από υπαίθριες αποθήκες που βρίσκονται δίπλα στο hot spot. Επίσης όπως γράφει το protothema.gr συγκλονίζουν οι εικόνες με μωρά λίγων ημερών τα οποία οι γονείς τους προσπάθησαν να τα προστατέψουν από τις ισχυρές νεροποντές που έπληξαν τις προηγούμενες ημέρες την Αττική.

mal1

Με τον υδράργυρο να αγγίζει τους μηδέν βαθμούς Κελσίου προσπαθούν να επιβιώσουν περισσότεροι από 600 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και εκατοντάδες παιδιά που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας της Μαλακάσας.

ff2

Όλοι τους διαμένουν σε σκηνές με ανύπαρκτη θέρμανση, καθώς η ελληνική πολιτεία δεν προνόησε να μετέφερε έγκυρα οικιακούς. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες είχε σαν αποτέλεσμα οι 600 και πλέον ψυχές να ζήσουν ενα πρωτοφανή εφιάλτη. Όσο κι αν προσπάθησαν να προστατευτούν από το ψύχος δεν θα κατάφεραν με αποτέλεσμα σήμερα το πρωί να εκφράσουν την αντίδρασή τους.

Πήραν τις σκηνές που μένουν και τις μετέφεραν στον παράδρομο της εθνικής οδού. Σε κάποιες από αυτές έβαλαν φωτιά και τις έκαψαν, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν, ενώ αναφέρουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα και δεν δείξει την απαιτούμενη ευαισθησία η πολιτεία. Και πως να μην φτάσουν στα όρια τους οι πρόσφυγες όταν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου Σαββατοκύριακου οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την Αττική μετέτρεψαν τη ζωή τους
σε κόλαση.

ff1

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες με μια νεαρή μητέρα όπου προσπαθεί να προστατέψει το μόλις 15 ημερών μωρό της από τα νερά της βροχής που απειλούν να μπουν εντός της σκηνής που διαμένουν.