Αντιδράσεις στο ΣτΕ για τις αιχμές Σακελλαρίου

01/12/16 • 16:17 | UPD 01/12/16 • 16:17

Δυσαρέσκεια και πλήρη αποδοκιμασία κάθε προσπάθειας «υποβάθμισης του κύρους του δικαστηρίου και των λειτουργών του, κάμψης του φρονήματός τους, σπίλωσης της τιμής και της υπόληψής τους και, κατά συνέπεια, υπονόμευσης της εμπιστοσύνης των πολιτών στο θεσμό» εξέφρασε η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας «φωτογραφίζοντας» και τις αιχμές που άφησε ο πρόεδρος Νικόλαος Σακελλαρίου, κατά την ομιλία του την Κυριακή στη γενική συνέλευση των εισαγγελέων.

Κινούμενος στα… χνάρια της πρώην κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη που -μετά την απόφαση κατά του νόμου Παππά- είχε κατακεραυνώσει τις αποφάσεις του ΣτΕ που έκριναν συνταγματικά τα Μνημόνια και το PSI, ο κ. Σακελλαρίου μίλησε για μερίδιο ευθύνης των δικαστών.

Στην ανακοίνωσή της, η Ένωση επιλέγει να κάνει λόγο για αναφορές στον Τύπο, οι οποίες άφησαν υπόνοιες για τις συνθήκες λήψης των επίμαχων αποφάσεων, και ξεκαθάρισε ότι οι τελευταίες «ελήφθησαν από δικαστικούς σχηματισμούς διευρυμένης σύνθεσης και επιβεβαιώθηκαν τόσο από τα δικαστήρια της Ε.Ε. όσο και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

ΧΡ. ΧΑΤΖ.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου