Τον Τσοχατζόπουλο «έδειξε» ξανά για τις μίζες ο Ζήγρας

01/12/16 • 16:08 | UPD 01/12/16 • 16:08

Πιστός στην τακτική του… σφυροκοπήματος του Ακη Τσοχατζόπουλου, τον οποίο έδειξε ως αποδέκτη μιζών από εξοπλιστικά και διαχειριστή του «πλυντηρίου» του μαύρου χρήματος, παρέμεινε ο Νίκος Ζήγρας, απολογούμενος χθες ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι είχε γνώση της προέλευσης των χρημάτων, εμφανίζοντας εαυτόν ως θύμα παραπλάνησης του ξαδέλφου του, υποστήριξε δε ότι έμαθε την αλήθεια από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη.

Ολες οι ενέργειές του, ανέφερε ο Ν. Ζήγρας, ήταν κατ’ εντολή του Α. Τσοχατζόπουλου, τον οποίο «κάρφωσε» για το δίκτυο των offshore εταιριών και τις εικονικές αγοραπωλησίες ακινήτων για να ξεπλυθούν οι μίζες.

Επανέλαβε ότι εν αγνοία του ο πρώην υπουργός χρησιμοποιούσε το διαβατήριό του, είχε κάνει λογαριασμό στο δικό του όνομα, όπως και ασφαλιστήριο συμβόλαιο εμφανίζοντας τη Βίκυ Σταμάτη ως σύζυγό του. Εάν είναι έτσι, είπε, «πρέπει να μου δώσει διαζύγιο!».

Υπογραμμίζοντας ότι είναι ο μόνος που ανέλαβε την ευθύνη των πράξεών του -γεγονός για το οποίο, είπε, δέχεται ο ίδιος και η οικογένειά του απειλές-, ο Νίκος Ζήγρας ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου.

Η απολογία του θα συνεχιστεί στις 21 Δεκεμβρίου.

ΧΡ. ΧΑΤΖ.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου