«Καμίνι» η χώρα: Έσπασε όλα τα ρεκόρ ο υδράργυρος – Πού χτύπησε «κόκκινο»

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
«Καμίνι» η χώρα: Έσπασε όλα τα ρεκόρ ο υδράργυρος – Πού χτύπησε «κόκκινο»

Έσπασαν από σήμερα το μεσημέρι – και όχι μέσα στο Σαββατοκύριακο όπως αναμενόταν - τα ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας για το μήνα Μάιο σε αρκετούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Μερικά χαρακτηριστικά σημερινά ρεκόρ είναι τα παρακάτω:

  • Σπάρτη, 40,7 βαθμοί (ρεκόρ 12 ετών λειτουργίας).
  • Λιβαδειά, 39,9 (ρεκόρ 11 ετών λειτουργίας).
  • Φαλάσαρνα Χανίων, 39,8 (ρεκόρ 11 ετών λειτουργίας).
  • Αρφαρά Μεσσηνίας, 39,6 (ρεκόρ εννέα ετών λειτουργίας)
  • Μεγαλόπολη, 37,8 (ρεκόρ 11 ετών λειτουργίας).
  • Ψυχικό Αθηνών, 37,6 (ρεκόρ 13 ετών λειτουργίας).
  • Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας, 37,2 (ρεκόρ 12 ετών λειτουργίας).
  • Ηγουμενίτσα, 35,8 (ρεκόρ 14 ετών λειτουργίας).
  • Ζαχάρω Ηλείας, 35,3 (ρεκόρ 14 ετών λειτουργίας).
  • Ζαγορά Πηλίου, 35,3 (ρεκόρ 12 ετών λειτουργίας).

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Η μέγιστη θερμοκρασία της σημερινής μέρας καταγράφηκε στη Σπάρτη στις 15:45 και ήταν ίση με 40,7 βαθμούς και ακολούθησε η Κωπαΐδα με 40,6 βαθμούς, ενώ πολύ κοντά στους 40 βαθμούς έφτασαν και η Λειβαδιά και τα Φαλάσαρνα Χανίων με 39,9 και 39,8 αντίστοιχα.

Στην Αττική οι θαλάσσιες αύρες που επικράτησαν τις θερμές ώρες της ημέρας, κράτησαν σε χαμηλότερα επίπεδα τη θερμοκρασία στις παράκτιες περιοχές, καθώς μετέφεραν προς αυτές ψυχρότερες αέριες μάζες από τη θάλασσα.

Αντίθετα στο εσωτερικό του νομού οι μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν, ήσαν έως 10-12 βαθμούς υψηλότερες, με την μέγιστη να σημειώνεται στο σταθμό Παπάγου (38,1).

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Χάρτης με τη μέγιστη θερμοκρασία που κατέγραψαν οι σταθμοί της Αττικής, η μέση διεύθυνση του ανέμου το μεσημέρι της Παρασκευής 15/05 στις παράκτιες περιοχές (γαλάζια βέλη) καθώς οι περιοχές όπου η θερμοκρασία παρέμεινε σε σχετικά χαμηλά επίπεδα (γαλάζιες ελλείψεις).

Όπως δείχνουν τα ιστορικά στοιχεία του Αστεροσκοπείου, η υψηλότερη θερμοκρασία τον Μάιο είχε σημειωθεί στο Άργος στις 13/5/2017 και ήταν 40,2 βαθμοί, ενώ ακολουθούν η Λάρισα με 40 βαθμούς (στις 30/5/1969) και η Λαμία με 39,6 βαθμούς (στις 23/5/1973).

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version