Κρέτσος: Η κυβέρνηση δεν θα δώσει προσωρινές τηλεοπτικές άδειες

30/11/16 • 13:46 | UPD 30/11/16 • 13:46

Αρνητική είναι η κυβέρνηση στο ενδεχόμενο προσωρινής αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, μέχρι να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
Αυτό τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά” ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, οι οποίος ξεκαθάρισε πως: «Η αδειοδότηση θα πραγματοποιηθεί με διαγωνισμό από το ΕΣΡ και με βάση τον νόμο Παππά. Ελπίζω ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν γοργά για να αποκατασταθεί η νομιμότητα. Δύο επιχειρηματικά σχήματα που πλήρωσαν δεν εκπέμπουν ενώ άλλοι που δεν έχουν πληρώσει εκπέμπουν».

Τα παραπάνω σημαίνουν πως οι κ.κ. Μαρινάκης, Σαββίδης που είχαν πάρει άδεια με την προηγούμενη διαδικασία θα πρέπει να περιμένουν την απόφαση του ΕΣΡ για να εκπέμψουν.

Για τον ακριβή αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα προκηρύξει το Εθνικό Συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης, ο κ. Κρέτσος σημείωσε ότι ο τελικός αριθμός δεν θα απέχει πολύ από τους αρχικούς σχεδιασμούς, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά οτι η χωρητικότητα του φάσματος της digea μπορεί να χωρέσει μέχρι έξι κανάλια υψηλής ευκρίνειας.

Σε ότι αφορά τις ραδιοφωνικές άδειες είπε ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες, ενώ ερωτηθείς εάν υπάρχουν σκέψεις για δημόσιο φορέα ακροαματικότητας και τηλεθέασης απάντησε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να φέρει στην Ελλάδα ένα αξιόπιστο μέσο μέτρησης και γι αυτό μελετά όλα τα διεθνή μοντέλα.