Στα μέσα Δεκεμβρίου η προκήρυξη για τις 4.000 θέσεις στην Υγεία

29/11/16 • 17:51 | UPD 29/11/16 • 17:52

Προκήρυξη 4.000 θέσεων εργασίας αναμένεται να ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ στα μέσα Δεκεμβρίου. Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο διαγωνισμός θα αφορά θέσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία και σε άλλες δομές του συστήματος Υγείας. Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ με διασφαλισμένα τα εργασιακά δικαιώματα και τις αμοιβές των ατόμων που θα προσληφθούν. Τα χρήματα για το πρόγραμμα αυτό, που ήταν να βρεθούν από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, τελικά βρέθηκαν από ανακατανομή δημόσιων πόρων, τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ και τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Ειδικότητες

Οι 2.700 θέσεις θα καλυφθούν από νοσηλευτικό προσωπικό (ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ Νοσηλευτών), καθώς και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό (π.χ. βοηθοί θαλάμου, μεταφοράς ασθενών, τραυματιοφορείς κ.λπ.). Επιπλέον 1.000 θέσεις θα καλυφθούν από προσωπικό εξειδικευμένων υγειονομικών ειδικοτήτων, όπως οδηγοί ασθενοφόρων, ακτινολόγοι, φυσικοθεραπευτές, παρασκευαστές χειριστές ιατρικών συσκευών κ.αά., ενώ 300 ωφελούμενοι θα καλύψουν διάφορες ειδικότητες σε εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας, όπως είναι το ΕΚΑΒ, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ο ΕΟΦ, το ΚΕΘΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ και ο ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποστελέχωσης. Παράλληλα, τόνισε ότι σε εξέλιξη υπάρχουν προσλήψεις των 690 από την προκήρυξη των 1.538 μόνιμου προσωπικού, οι υπόλοιποι 800 από αυτή την προκήρυξη μαζί με άλλους 1.200 πρόκειται να προκηρυχθούν μέσα στον Δεκέμβριο από το ΑΣΕΠ. Επίσης έχουν προκηρυχθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη 760 θέσεις μόνιμων γιατρών στο σύστημα, ενώ το 2017 θα προκηρυχθούν άλλες 2.000 προσλήψεις.

Σύντομα

Πρόγραμμα «Δράσεις κατάρτισης και συμβουλευτικής υποστήριξης ανέργων 18-24»

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου δίνεται προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών του ΟΑΕΔ στον τομέα του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων με έμφαση στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής και στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας». Στο πλαίσιο του προγράμματος θα υπάρξει «Θεωρητική Κατάρτιση» 120 ωρών και «Πρακτική Ασκηση» 160 ωρών των ωφελουμένων, σε επιχειρήσεις της περιοχής. Επίσης, προβλέπεται αποζημίωση του κάθε ωφελουμένου που ανέρχεται σε 5 € ανά ώρα θεωρητικής κατάρτισης και σε 3 € ανά ώρα πρακτικής άσκησης.

Οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι δυνητικά ωφελούμενοι του προγράμματος είναι: Να έχουν γεννηθεί από 1.1.1992 μέχρι και 31.12.1998.Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι, να είναι απόφοιτοι Υποχρεωτικής/Δευτεροβάθμιας/Μεταδευτεροβάθμιας/Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα, αλλά απαραίτητα να έχουν κάρτα ανεργίας, να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και να έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης στο διάστημα του τελευταίου τετραμήνου πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν επίσης και όσοι έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης προγενέστερα, με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν συμμετάσχει σε καμία ενεργητική πολιτική απασχόλησης (δράση κατάρτισης ή απασχόλησης) κατά το διάστημα του τελευταίου εννιαμήνου πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, καθώς σε αυτήν την περίπτωση η ένταξή του στο πρόγραμμα συνιστά επικαιροποίηση του Ατομικού Σχεδίου Δράσης. Ο κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να υποβάλει την αίτησή του μόνον ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.sbbe-edu.gr.

 

ΣΟΦΙΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ

Από το ένθετο «Αγορά Εργασίας» της Έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου