Ελεύθεροι οι Σακκάς-Σεϊσίδης χωρίς περιοριστικούς όρους

28/11/16 • 15:54 | UPD 28/11/16 • 15:54

Την ώρα που νεαροί, που φέρονται ως μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας κατάφεραν το πρωί να φτάσουν μέχρι τον 7ο όροφο ενός από τα καλύτερα φρουρούμενα κτίρια της Αθήνας, του Εφετείου στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, η ανάκριση που διενεργείτο λίγα μέτρα μακρύτερα με κατηγορούμενους τους Κώστα Σακκά και Μάριου Σεϊσίδη , απέβη υπέρ των δυο νεαρών.

Ελεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό όρο αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», οι Κώστας Σακκάς και Μάριος Σεϊσίδης. Οδηγήθηκαν εκ νέου στη φυλακή, καθώς κρατούνται για άλλες πράξεις.

Σε βάρος των δύο αναρχικών ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματικές πράξεις, η οποία βασίστηκε σε αποτυπώματα που βρέθηκαν σε κινητά αντικείμενα σε σπίτι στο Βόλο. Πρόκειται για σπίτι, που έλεγξε διεξοδικά η Αντιτρομοκρατική το 2015 μετά τη σύλληψη του Γρηγόρη Τσιρώνη.

Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας, προκειμένου να απολογηθούν για τις κατηγορίες που τους αποδίδει η ελληνική Δικαιοσύνη σχετικά με την οργάνωση «ΕΑ». Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο Σακκάς, ο οποίος εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο, όσο και ο Μ. Σεϊσίδης, αρνήθηκαν κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση.

Η εισβολή

Στον έβδομο όροφο του Εφετείου Αθηνών, επί της Λουκάρεως, έφθασαν το πρωί της Δευτέρας αντιεξουσιαστές -φερόμενοι ως μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο πριν τις 10.00, ομάδα πέντε – έξι ατόμων φώναξε συνθήματα και πέταξε φυλλάδια στον διάδρομο, έξω από τα γραφεία. Με αυτά ζητούσαν την απελευθέρωση των αναρχικών Κώστα Σακκά και Μάριου Σεϊσίδη, που απολογούνται σήμερα σε ειδικό εφέτη ανακριτή με την κατηγορία της συμμετοχής τους στον Επαναστατικό Αγώνα. Οι νεαροί αποχώρησαν μετά από λίγα λεπτά, χωρίς η Αστυνομία να προχωρήσει σε προσαγωγές.