Αθήνα Καιρός

Θεσσαλονίκη: Αιματηρές συμπλοκές μεταξύ Πακιστανών και Ρομά στον Δενδροπόταμο

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Θεσσαλονίκη: Αιματηρές συμπλοκές μεταξύ Πακιστανών και Ρομά στον Δενδροπόταμο

«Καζάνι που βράζει» θυμίζει η περιοχή του Δενδροποτάμου στη Θεσσαλονίκη εδώ και λίγες ημέρες, μετά από ένα αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ μεταναστών και ενός νεαρού Ρομά και είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας «άτυπος πόλεμος».

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος των Ρομά, Παναγιώτης Σαμπάνης ανέφερε ότι όλα ξεκίνησαν όταν το βράδυ της Αναστάσεως, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, ένας τουλάχιστον άνδρας Πακιστανικής καταγωγής, απείλησε και στη συνέχεια επιτέθηκε και τραυμάτισε έναν νεαρό Ρομά που μένει στην περιοχή του Δενδροποτάμου.

«Ύστερα από αυτό το περιστατικό, οι κάτοικοι του Δενδροποτάμου που ως επί το πλείστον ήταν νεαρής ηλικίας, με διάθεση να ενημερώσουν και όχι να μαλώσουν, έδωσαν «τελεσίγραφο» στους συγκεκριμένους και τους είπαν ότι πρέπει να ηρεμήσουν και να φύγουν από την περιοχή» αναφέρει ο κ. Σαμπάνης, ωστόσο το συμβάν δεν έληξε εκεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, την επόμενη κιόλας μέρα μετανάστες από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, συγκεντρώθηκαν και πήγαν για αντίποινα στον Δενδροπόταμο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μαζί τους έφεραν και διάφορα αντικείμενα «μάχης».

Ωστόσο, η άμεση επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. έσωσε την κατάσταση αφού οι αστυνομικοί πρόλαβαν τα χειρότερα και το συμβάν δεν πήρε διαστάσεις. Όπως αναφέρει ο κ. Σαμπάνης, «οι κάτοικοι δεν αντέδρασαν σε αυτήν την πρόκληση και οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο προχώρησαν σε περίπου 10 προσαγωγές αλλοδαπών οι οποίοι βρίσκονται παράνομα – χωρίς χαρτιά – στην Ελλάδα». Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι κάτοικοι από τότε βρίσκονται σε επιφυλακή μην τυχόν και ξανά συμβεί κάτι ανάλογο.

Όπως ξεκαθαρίζει ο εκπρόσωπος των Ρομά, εδώ και πολύ καιρό συμβιώνουν αρμονικά μεταξύ τους οι μόνιμοι κάτοικοι Δενδροποτάμου – Ρομά και μη- χωρίς να προκύψει κάποιο ιδιαίτερο θέμα. Αυτό, ωστόσο, που φοβούνται και δε θέλουν σε καμία περίπτωση να συμβεί, είναι οι μετανάστες που εδώ και λίγους μήνες ξεκίνησαν να νοικιάζουν σπίτια στην περιοχή και να μένουν σε παραπήγματα, να εισέλθουν και να μετατρέψουν τον Δενδροπόταμο σε «γκέτο» δημιουργώντας παράλληλα προβλήματα. «Αν έρθουν 5-10 να κατοικήσουν εδώ, στη συνέχεια θα γίνουν 1.000 και η περιοχή θα υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο και η κατάσταση θα ξεφύγει» συμπληρώνει ο κ. Σαμπάνης ο οποίος τονίζει ξανά πως στόχος είναι να μην υπάρξουν άλλα προβλήματα με κανέναν και πως δεν θέλουν φασαρίες.

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για πυροβολισμούς

Παράλληλα, όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες συναγερμός σήμανε στην αστυνομία χθες λίγο μετά τις 23.00 όταν δέχθηκε καταγγελία για πυροβολισμούς στον Δενδροπόταμο.

Δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και περιπολικά οχήματα έφτασαν άμεσα στο σημείο για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει.

Οι αστυνομικές δυνάμεις «χτένισαν» την περιοχή πραγματοποιώντας ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων ενώ παράλληλα με φακούς έψαχνα για κάλυκες όπλων. Εν τέλει, σύμφωνα με την ΓΑΔΘ, δε διαπιστώθηκε κάτι.

Η φωτογραφίες από το χθεσινοβραδινό συμβάν:

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Πηγή: grtimes.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]