Διαγωνισμός leasing για προμήθεια 66 οχημάτων από τον δήμο Αθηναίων

25/11/16 • 23:47 | UPD 25/11/16 • 23:47

Διαγωνισμό ύψους 16,5 εκατ. ευρώ για την προμήθεια 66 οχημάτων με την μέθοδο του leasing ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας στη σημερινή του συνεδρίαση.

Ο διαγωνισμός θα αφορά αυτοκινούμενα σάρωθρα, γερανοφόρα οχήματα, ανυψωτικά, φορτηγά κ.ά. Η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι 5 έτη και μετά θα περιέλθουν στην ιδιοκτησία του δήμου.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Μπρούλιας, τόνισε ότι επελέγη αυτή η μέθοδος διότι οι διαδικασίες απευθείας αγοράς από το δήμο είναι χρονοβόρες και ο δήμος έχει μεγάλη ανάγκη αυτά τα οχήματα.

Επισήμανε δε ακόμη, ότι η αγορά επτά απορριμματοφόρων στην οποία έχει προβεί ο δήμος, εκκρεμεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ το 2017 θα διεξαχθεί διαγωνισμός απευθείας αγοράς άλλων 25.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» κ. Αξελός, εξέφρασε την αντίθεσή του στη μέθοδο του leasing και κάλεσε τη δημοτική αρχή να προχωρήσει στην αναβάθμιση του συνεργείου του δήμου, ώστε να μη δίδονται σε ιδιώτες για επισκευή τα οχήματα. Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο κ. Λάμπρου ανέφερε ότι με το leasing θα απαξιωθεί και στην ουσία θα καταργηθεί η διεύθυνση Μηχανολογικού, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι σ’ αυτήν να κινδυνεύουν ακόμη και με απόλυση στο μέλλον, με βάση τους μνημονιακούς νόμους.

Απατώντας στις αιτιάσεις, ο δήμαρχος Γ. Καμίνης τόνισε ότι όχι μόνο δεν θα απολυθεί κανείς, αλλά και θα αναβαθμισθεί η αρμόδια υπηρεσία. Επίσης απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις ότι το leasing οδηγεί σε ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαρισμού.