Υγειονομική «βόμβα» στο Πρωτοδικείο Αθηνών εντόπισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

25/11/16 • 23:22 | UPD 25/11/16 • 23:22

Έπειτα από πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση των χώρων του Πρωτοδικείου Αθηνών (πρώην Σχολής Ευελπίδων) από τον πρόεδρο και αντιπροσωπεία μελών του Δ.Σ. του ΔΣΑ, καθώς και το γιατρό τουσυλλόγου Κωνσταντίνο Γιαννούκο.

Τα προβλήματα καταγράφηκαν σε έκθεση που συνέταξε ο κ. Γιαννούκος και εστάλη στον υπουργό Δικαιοσύνης και στους προϊσταμένους του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης, υπό το γενικό γραμματέα του υπουργείου Γεώργιο Σάρλη, παρουσία του προϊσταμένου του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών Ελευθέριο Γεωργίλη.

Στην έκθεση αυτή αναφέρεται:

– Σε όλο το κτίριο του Πρωτοδικείου Αθηνών οι συνθήκες καθαριότητας ειδικά στις τουαλέτες είναι άθλιες και με άκρως επικίνδυνες πιθανές συνέπειες για την υγεία δικηγόρων, υπαλλήλων, αστυνομικών και γενικότερα όλων των πολιτών. Από τις τουαλέτες απουσιάζουν τα στοιχειώδη για την ατομική υγιεινή των ανθρώπων όπως σαπούνι, χαρτί υγείας κλπ.

– Σε κάποια κτίρια του Πρωτοδικείου έχει διαβρωθεί το ταβάνι και λείπουν κομμάτια από γυψοσανίδες οροφής με αποτέλεσμα, όταν βρέχει τα νερά να μπαίνουν στα κτίρια.

– Τα φρεάτια έχουν μπλοκαριστεί και δεν απορροφούν τα νερά με συνέπεια να πλημμυρίζουν συγκεκριμένα κτίρια.

– Σε όλα τα κτίρια και στον προαύλιο χώρο υπάρχουν τρωκτικά και κατσαρίδες, ιδίως μέσα σε ντουλάπες με δικογραφίες υπάρχουν φωλιές από κατσαρίδες.

Στα συμπεράσματα του, ο γιατρός του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας χαρακτηρίζει υγειονομική βόμβα τις τουαλέτες, τονίζοντας τον κίνδυνο μετάδοσης λοιμοδών νόσων και επισημαίνοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη να φτιαχτούν για να μην υπάρξει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας όπως μηνιγγίτιδα κλπ. Αναφέρει ότι επιβάλλεται απεντόμωση των κτιρίων και των αιθουσών κάθε μήνα και ζητά τα συνεργεία καθαρισμού να καθαρίζουν σε καθημερινή βάση τόσο τις αίθουσες και τα γραφεία, όσο και τον εξωτερικό χώρο στο Πρωτοδικείο.

Η έκθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια του υπουργείου Δικαιοσύνης και σε συνάντηση παρουσία του υπουργού συμφωνήθηκε να διατεθούν τα απαραίτητα κονδύλια και η διοίκηση του Πρωτοδικείου θα τα αξιοποιήσει, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που επισημάνθηκαν.