Σκηνές πανικού στον καταυλισμό

Βίντεο-σοκ από τη Μόρια – Οι πρώτες στιγμές μετά τη φονική έκρηξη

25/11/16 • 17:52 | UPD 25/11/16 • 18:58

Τραγικός ήταν ο απολογισμός της εφιαλτικής νύχτας στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο. Νεκροί, επεισόδια και εκτεταμένες καταστροφές συνέθεσαν το σκηνικό που ξεκίνησε από μια έκρηξη φιάλης γκαζιού.

Συνέπεια αυτού ήταν να σκοτωθούν μια 66χρονη μαζί με τον εγγονό της, ενώ η μητέρα του 6χρονου που έχασε την ζωή του, τραυματίστηκε μαζί με το άλλο της 4χρονο παιδί. Οι σκηνές στο βίντεο που ακολουθεί είναι σοκαριστικές.

Έντρομες γυναίκες και παιδιά, στην πλειοψηφία τους Κούρδοι από το Ιράκ, μιας και η συγκεκριμένη φωτιά εκδηλώθηκε στο τμήμα όπου κατοικούν κυρίως πρόσφυγες αυτής της ομάδας, άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν από τη φωτιά που επεκτείνονταν γρήγορα. Εκκενώθηκε επίσης και η δομή των ανηλίκων προσφύγων που λειτουργεί μέσα στο hot spot, ενώ δεν αποφεύχθηκαν και μικρής έκτασης επεισόδια.

Μαζί με τους παραπάνω στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης μεταφέρθηκαν και περίπου 10 ακόμα μετανάστες και πρόσφυγες με ελαφρά εγκαύματα, και άλλοι με αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των πυκνών καπνών που σκέπασαν το χώρο.