«Χαμός» στη δίκη της μαύρης χήρας- Αποχώρησαν οι συνήγοροι

24/11/16 • 22:49 | UPD 24/11/16 • 22:49

Το πανδαιμόνιο επικράτησε κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την εξέταση της Αγγελικής Νικολούλη, στην δίκη για τη δολοφονία του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου, στην Κοιλάδα, τον Δεκέμβριο του 2014, με κατηγορούμενη την ίδια του τη σύζυγο.

Η διαδικασία στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Τρίπολης πραγματοποιήθηκε μέσα σε μεγάλη ένταση, η οποία κορυφώθηκε με την αποχώρηση των συνηγόρων της κατηγορουμένης, Βασίλειου και Σπύρου Ρομποτή, λίγο μετά τις 6:00 το απόγευμα της Τετάρτης, οπότε και διορίστηκαν νέοι δικηγόροι από το δικαστήριο.

Αφορμή για την εξέλιξη αυτή, στάθηκε η εξέταση ως μάρτυρα ενός Αξιωματικού της Ασφάλειας Ναυπλίου. Πρόκειται για τον άνθρωπο που βεβαίωνε, με την από 23 Ιουλίου του 2015 κατάθεσή του, ότι ήταν παρών στην φερόμενη ομολογία της 38χρονης κατηγορουμένης που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της 24ης Ιουλίου του 2015 και συγκεκριμένα μετά τις 3:30 τα ξημερώματα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης υπέβαλλαν ένσταση κατά της εξέτασης του Αξιωματικού, καθώς ο συγκεκριμένος μάρτυρας, παρ’ όλο που συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των μαρτύρων, είχε αφαιρεθεί από το παραπεμπτικό βούλευμα, με το οποίο η κατηγορουμένη βρέθηκε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης και προχώρησε στην εξέταση του συγκεκριμένου μάρτυρα, ζητώντας συνεχώς από τους δύο δικηγόρους να μη διακόπτουν τη διαδικασία και να έχουν πιο ευπρεπή συμπεριφορά μέσα στο δικαστήριο.

Ο τρόπος με τον οποίο γινόταν η εξέταση του μάρτυρα προκάλεσε πολλές φορές την αντίδραση των δικηγόρων της κατηγορουμένης με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν και οι δύο, προκαλώντας έκπληξη τόσο στην εντολέα τους όσο και σε ολόκληρο το ακροατήριο. Το δικαστήριο διέκοψε και λίγη ώρα αργότερα προχώρησε στο διορισμό δύο συνηγόρων υπεράσπισης από τον πίνακα του δικηγορικού συλλόγου Τριπόλης.

«H σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ανάγκασε τους συνηγόρους της υπεράσπισης να αποχωρήσουν, ήταν η προκλητική ανοχή του Δικαστηρίου στην όλως αντιδικονομική εξέταση του μάρτυρα αστυνομικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις επανειλημμένες συστάσεις εκ μέρους της Υπεράσπισης, η κατάθεση του εν λόγω μάρτυρα αναφερόταν, προς δημιουργία και μόνον εντυπώσεων, στο τι εκείνος είχε ακούσει από τρίτους & όχι στο τι είχε διαπιστώσει ο ίδιος», δήλωσε στο protothema.gr o συνήγορος της κατηγορουμένης Σπύρος Ρομποτής.

Νωρίτερα και λόγω των συχνών εντάσεων μέσα στη δίκη κυρίως από την πλευρά των δικηγόρων της 38χρονης, η πρόεδρος ζήτησε από την κατηγορούμενη να σηκωθεί όρθια και να απαντήσει στο ερώτημα, αν νιώθει εμπιστοσύνη προς το δικαστήριο, με την ίδια να απαντά καταφατικά, τονίζοντας ότι δεκαέξι μήνες τώρα περνάει άσχημα και δύσκολα.

Η πλευρά της πολιτικής αγωγής κάνει λόγο για πρωτοφανή κωλυσιεργία στη διαδικασία διεξαγωγής της δίκης. «Η οποιαδήποτε προσπάθεια, εκούσιας ή ακούσιας χρονοτριβής που έχει τελικά ως αποτέλεσμα την παρακώλυση της διαδικασίας, είμαστε βέβαιοι, ως πολιτική αγωγή ότι δεν θα πιάσει τόπο και ότι το δικαστήριο θα την αποτρέψει, ώστε να μην οδηγηθούμε στα όρια του 18μήνου, όπου εκπνέει η προθεσμία προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης» τονίζει στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Γιώργος Γεωργόπουλος. Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί αύριο.