Στους δρόμους βγαίνουν οι Ζακυνθινοί διαμαρτυρόμενοι για τα σκουπίδια

23/11/16 • 10:52 | UPD 23/11/16 • 10:52

Με τη συμμετοχή πολλών εκπροσώπων φορέων έγινε η χθεσινή συγκέντρωση στην Ζάκυνθο, που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο.

Σκοπός ήταν να συζητηθεί το θέμα των σκουπιδιών και να ληφθούν αποφάσεις ώστε να υπάρξει μαζική αντίδραση στο σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο νησί και συνδέεται με τη δημόσια υγεία.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν σχεδόν όλοι οι φορείς του νησιού και η απόφαση που ελήφθη είναι η συμμετοχή σε συγκέντρωση- συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Σολωμού, απέναντι από το δημαρχείο Ζακύνθου.

Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις όλων και τις επισημάνσεις που έγιναν, η συγκέντρωση θα ανταποκρίνεται στη σοβαρότητα του ζητήματος, αφού η Ζάκυνθος βρίσκεται πολιορκημένη από σκουπίδια εδώ και ένα μήνα.

Σημαντική ήταν η αναφορά του προέδρου του Εργατικού κέντρου, κ. Κωνσταντίνου στο έγγραφο που έστειλε το ΚΕΕΛΠΝΟ, με την πρόταση να πραγματοποιηθούν ψεκασμοί στους σωρούς των σκουπιδιών.

Ευθύνες για την εικόνα του νησιού και τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών από τα σκουπίδια απέδωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου προς όλες τις κατευθύνσεις, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια, η ευθύνη του δήμου είναι τεράστια, ενώ πρέπει να ασχοληθεί και η Περιφέρεια η οποία έχει στην ευθύνη της τον περιφερειακό σχεδιασμό για τα απορρίμματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ