Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Μοσχοχωρίου για τα προσφυγόπουλα

22/11/16 • 21:06 | UPD 22/11/16 • 21:06

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στο θέμα της φοίτησης των προσφυγόπουλων στο Μοσχοχώρι, χωρίς κανείς να ξέρει ποια θα είναι η επόμενη μέρα, αφού τόσο οι γονείς που αντιδρούν όσο και οι υπεύθυνοι της εκπαίδευσης, εμμένουν στις απόψεις τους….

Οι γονείς για μια εβδομάδα τώρα συνεχίζουν να μην στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο και απειλούν και πιο δυναμικές κινητοποιήσεις (υπήρξαν και φωνές για κλείσιμο του σχολείου). Οι γονείς που αντιδρούν κάνουν λόγο για αιφνιδιαστική, απροειδοποίητη και χωρίς καμία συνεννόηση προώθηση παιδιών προσφύγων στα σχολεία της περιοχής. Ταυτόχρονα προτείνουν τα προσφυγόπουλα να κάνουν μάθημα στο χώρο που φιλοξενούνται στις Θερμοπύλες.

Από την άλλη πλευρά ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης κ. Δημητρίου δηλώνει ότι τα προσφυγόπουλα δεν πρόκειται να αλλάξουν σχολείο και εμμένει στην απόφασή του.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου στο Μοσχοχώρι υποβάλει την παραίτηση του, τονίζοντας μεταξύ άλλων «ότι τα μοναδικά θύματα όλης αυτής της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι τα παιδιά μας…»

Διαβάστε την επιστολή της παραίτησής του

Προς το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γοργοποτάμου

ΔΗΛΩΣΗ
Κωνσταντίνου Σγάγια του Γρηγορίου, Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γοργοποτάμου

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της 17/11/2016, σας δηλώνω τα εξής:

Αποφάσισα να συμμετέχω στο Δ.Σ. του Συλλόγου και να αποδεχτώ τη θέση του προέδρου, με μοναδικό γνώμονα την εξασφάλιση των καλύτερων συνθηκών για την εκπαίδευση των παιδιών μας, όπως την έγκαιρη κάλυψη όλων των θέσεων των διδασκόντων, την καλύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των μαθητών στο σχολείο και την παροχή, όσο το δυνατόν ποιοτικότερης εκπαίδευσης και εν γένει ψυχαγωγίας με τη διοργάνωση πολλών σχολικών και εξωσχολικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω και σεβόμενος πάντοτε τις νόμιμες διαδικασίες, η εισήγησή μου μέσω του Δ.Σ. προς τη τελευταία Γενική Συνέλευση της 17/11/2016 με θέμα τη φοίτηση των παιδιών των προσφύγων στο Δημοτικό μας Σχολείο, ήταν να σταματήσει η αποχή των παιδιών μας από τα μαθήματα και να εκφράσουμε τις όποιες αντιρρήσεις και διαφωνίες μας με άλλους νόμιμους τρόπους. Ωστόσο η Γενική Συνέλευση αποφάσισε κατά πλειοψηφία να συνεχιστεί η αποχή των παιδιών μας από τα μαθήματα.

Επειδή όμως εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα μοναδικά θύματα όλης αυτής της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι τα παιδιά μας, η δε συνέχιση της αποχής από τα μαθήματα θα δημιουργήσει πολλά περισσότερα προβλήματα στην ομαλή εκπαίδευσή τους, δηλώνω για άλλη μια φορά ότι είμαι αντίθετος στη συνέχιση της αποχής από τα μαθήματα και προτείνω να εκφράσουμε τις όποιες διαφωνίες μας μέσω άλλων νόμιμων ενεργειών.

Για αυτούς τους λόγους, μένοντας πιστός στις αρχές μου θεωρώντας ότι τα παιδιά μας πρέπει να έχουν πρόσβαση στο ιερό αγαθό της παιδείας χωρίς να εμποδίζονται από κανένα, πολύ δε περισσότερο από τους ίδιους τους τους γονείς και σεβόμενος την απόφαση της πλειοψηφίας της Γενικής Συνέλευσης της 17/11/2016 του Συλλόγου, θέτω στη διάθεσή σας την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ.

Παράλληλα δηλώνω ότι δεν θα σταματήσω να εργάζομαι για τη κατασκευή των δύο νέων αιθουσών που έχουμε ήδη δρομολογήσει από το 2013, την αποκατάσταση των παλαιών σχολικών τουαλετών και την ανακατασκευή του παλιού κτιρίου του σχολείου με αμμοβολή και θέτω τον εαυτό μου ως απλό μέλος του συλλόγου στη διάθεση οποιουδήποτε με χρειαστεί, με μοναδικό σκοπό το συμφέρον των παιδιών μας».

Κωνσταντίνος Σγάγιας
Δευτέρα 21/11/2016

Copy link
Powered by Social Snap