Μάρτυρας δίκης Χρυσής Αυγής: Η επίθεση κατά του ΠΑΜΕ ήταν δολοφονική

22/11/16 • 16:27 | UPD 22/11/16 • 16:27

Για «δολοφονική επίθεση που είχε ίδια χαρακτηριστικά με αυτήν στον Παύλο Φύσσα», έκανε λόγο ο μάρτυρας Δημήτρης Διαμαντάκης, που κατέθεσε το πρωί της Τρίτης στην δίκη της Χρυσής Αυγής για την επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα τον Σεπτέμβριο του 2013.

Καρέ – καρέ τα τέσσερα λεπτά που διήρκησε η επίθεση σε βάρος των μελών του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Πέραμα περιέγραψε, καταθέτοντας στην δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Δημήτρης Διαμαντάκης υπάλληλος στον χώρο του μετάλλου.

Ο μάρτυρας, υπάλληλος στο χώρο του μετάλλου, ο οποίος έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, ήταν ένα από τα μέλη της ομάδας που εκείνο το βράδυ χτυπήθηκε από τα «τάγματα εφόδου» και ανέφερε ότι είχε δεχθεί χτυπήματα στην πλάτη από τους δράστες.

Στην κατάθεση του, αναφέρθηκε στις δύο ομάδες των περίπου 25 ατόμων που βγήκαν από τα στενά και τους περικύκλωσαν.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, οι δράστες επιτέθηκαν συντονισμένα.«Άρχισαν να μας κοπανάνε όλοι μαζί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας και έκανε λόγο για «τάγματα εφόδου».

Ο κ. Διαμαντάκης κατέθεσε πως η επίθεση είχε διάρκεια περίπου τεσσάρων λεπτών και εκτίμησε πως οι δράστες ίσως να έφυγαν αφού χτύπησαν σφοδρά τον Σωτήρη Πουλικόγιαννη. Όπως ανέφερε «νόμιζαν πως πέτυχαν τον στόχο τους που ήταν ο τίτλος του ως προέδρου του Συνδικάτου».

Ο ίδιος στην κατάθεσή του τόνισε πως η επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ έχει κοινά χαρακτηριστικά με αυτήν που είχε δεχθεί μία βδομάδα μετά ο Παύλος Φύσσας.

Σύμφωνα με το protothema.gr, μιλώντας για τη στάση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, κ. Διαμαντάκης την χαρακτήρισε «απαθέστατη».

Η κατάθεση του μάρτυρα θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου

Copy link
Powered by Social Snap