Στασινός για εκλογές ΤΕΕ: Νικητές όλοι οι μηχανικοί της δουλειάς, του έργου, της προκοπής

22/11/16 • 08:31 | UPD 22/11/16 • 08:31

«Υπάρχουν μόνο νικητές: είναι οι μηχανικοί της δουλειάς, της αποτελεσματικότητας, του έργου, της προκοπής. Ολοι οι διπλωματούχοι μηχανικοί. Και όλοι μαζί μπορούμε από σήμερα να πετύχουμε περισσότερα», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών, Γιώργος Στασινός, λίγο μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων στις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, που έφεραν τη μεγάλη νίκη στην παράταξη που πρόσκειται στη Ν.Δ.

Πιο συγκεκριμένα, η ΔΚΜ αναδεικνύεται πρώτη δύναμη των εκλογών του ΤΕΕ, με ποσοστό 27,90%, επιτυγχάνοντας σημαντική αύξηση του εκλογικού ποσοστού της συγκριτικά με το εκλογικό αποτέλεσμα του 2013. Προσωπική νίκη όμως και για τον Γιώργο Στασινό, που συγκέντρωσε διπλάσιες ψήφους από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. Παρά τις αντιδράσεις που είχε δεχτεί το τελευταίο 18μηνο που βρίσκεται στη θέση του προέδρου, όπως φάνηκε, τελικά έπεισε εύκολα τους μηχανικούς – οι οποίοι με ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν στη ΔΚΜ παράταση για να ολοκληρώσει το έργο της.

Δεύτερη παράταξη στις εκλογές του ΤΕΕ έρχεται η «Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών» που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και έφερε το ποσοστό 13,38%. Μεγάλη πτώση για τη «Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών-Οικολόγοι Μηχανικοί Συνεργαζόμενοι» που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να αναδείχθηκε τρίτη δύναμη της εκλογικής αναμέτρησης με 7,31%, αλλά το ποσοστό της δηλώνει την έντονη δυσαρέσκεια προς το κυβερνών κόμμα. Την ίδια στιγμή, «πηγαδάκια» χρεώνουν τα χαμηλά αποτελέσματα στις «κουμπαριές» που έθεσαν υποψηφιότητα και κατάφεραν να αποσπάσουν αρκετές ψήφους από την παράταξη.

Η πρωτοεμφανιζόμενη παράταξη «Ανασυγκρότηση Μηχανικών – ΤΕΕ από την Αρχή» πήρε το ποσοστό 6,53% και κατατάχθηκε στην τέταρτη θέση. Αμέσως μετά έρχεται η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών» παίρνοντας την πέμπτη θέση και ποσοστό 6,09%. Με αύξηση 5% συμμετοχής ψηφοφόρων συγκριτικά με τις προηγούμενες εκλογές, οι 32.978 διπλωματούχοι μηχανικοί που έφτασαν στις κάλπες έδωσαν σαφές μήνυμα για το μέλλον του κατασκευαστικού κλάδου αλλά και ολόκληρου του ΤΕΕ.

ΜΑΡΙΝΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου