Μετέφερε με λεωφορείο ένα κιλό χασίς στην Πρέβεζα

19/11/16 • 11:43 | UPD 19/11/16 • 11:43

Μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες μπήκε σε ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Κέρκυρα – Αθήνα ένας 30χρονος Αλβανός, που είχε τις αποσκευές του γεμάτες… χασίς το οποίο σκόπευε να διακινήσει! Όμως, το ταξίδι του πήρε απότομο τέλος στο 5ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας.

Το μπλόκο που είχε στηθεί από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του αστυνομικού τμήματος Πρέβεζας για την διενέργεια ελέγχων, σταμάτησε το λεωφορείο και όσα μετέφεραν οι επιβάτες ερευνήθηκαν εξονυχιστικά. Έτσι, βρέθηκε η αποσκευή του 30χρονου, που είχε μέσα μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους ενός κιλού και 65 γραμμαρίων και άλλη μία με κατεργασμένη κάνναβη βάρους 6,2 γραμμαρίων.

Ο νεαρός Αλβανός συνελήφθη και διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν παράνομα στη χώρα χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα. Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Πρέβεζας στον οποίο παραπέμφθηκε, του άσκησε δίωξη για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Οι αστυνομικοί ερευνούν το κινητό του για να βρουν αυτούς με τους οποίους επικοινωνούσε για τη διακίνηση του παράνομου φορτίου του.

*** Για διακίνηση ναρκωτικών άσκησε δίωξη ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ζακύνθου σε έναν 24χρονο Έλληνα που συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην πόλη της Ζακύνθου. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 66,2 γραμμαρίων, δυο τρίφτες με υπολείμματα χασίς και μία ζυγαριά ακριβείας.