Επίσκεψη της πρέσβειρας της Αργεντινής στο νομό και τον δήμο Ηρακλείου

18/11/16 • 20:52 | UPD 18/11/16 • 20:52

Η πρέσβειρα της Αργεντινής Carolina Pérez Colman, επισκέφθηκε σήμερα τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη και τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης στην περιφέρεια, η Pérez Colman εκδήλωσε το ενδιαφέρον για συνεργασία με την Κρήτη στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, του εμπορίου, αλλά και της έρευνας, καθώς όπως ανέφερε, πρόκειται να επισκεφθεί κατά την παραμονή της στο νησί τα ερευνητικά – επιστημονικά Ιδρύματα της Κρήτης.

Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης και ενημέρωσε την πρέσβειρα για την οικονομία του νησιού, τον πρωτογενή τομέα και τα παραγόμενα ποιοτικά προϊόντα, την κρητική διατροφή, το τουριστικό προϊόν, καθώς επίσης για το έργο που παράγουν τα Εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Ιδρύματα της Κρήτης

Η πρέσβης της Αργεντινής μετά την συνάντηση της με τον περιφερειάρχη επισκέφθηκε τον αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, όπου του εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την υποδοχή – ενημέρωση στην περιφέρεια και δήλωσε εντυπωσιασμένη από τις ομορφιές της Κρήτης.

Ακολούθως, η πρέσβειρα της Αργεντινής επισκέφθηκε τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό. Η Pérez Colman συζήτησε με τον δήμαρχο θέματα πολιτισμού και τουρισμού και ο Βασίλης Λαμπρινός προσέφερε στην πρέσβειρα της Αργεντινής το βιβλίο «Ο Κρητικός Πόλεμος 1645 – 1669 – Η Μεγάλη πολιορκία και η εποποιία του Χάνδακα» της Χρυσούλας Τζομπανάκη.