Πως θα λειτουργεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις συγκοινωνίες

17/11/16 • 08:22 | UPD 17/11/16 • 08:22

Σχεδόν σε όλους τους σταθμούς του ΗΣΑΠ έχουν τοποθετηθεί ήδη οι ειδικές μπάρες εισόδου που θα επιτρέπουν την πρόσβαση μόνο αν οι επιβάτες έχουν στην κατοχή τους το νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο, του οποίου η μορφή παρουσιάστηκε χθες, με την εφαρμογή του να ξεκινάει στις αρχές του νέου έτους.

Η νέα κάρτα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, έργο Σύμπραξης Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα, μοιάζει αρκετά με πιστωτική κάρτα η οποία όμως θα είναι προσωποποιημένη και θα έχει επεξεργαστή. Να υπενθυμίσουμε πως έχει προγραμματιστεί να πιστώνεται με χρήματα από τα ειδικά γκισέ των σταθμών ή μέσω πιστωτικής κάρτας ή μέσω τραπέζης και κάθε φορά που θα περνάει από τα ακυρωτικά μηχανήματα θα αφαιρείται αυτόματα το σχετικό αντίτιμο.

Το χάρτινο εισιτήριο, από την άλλη, ενδείκνυται για περιορισμένο αριθμό μετακινήσεων και περιέχει τσιπάκι μέσω του οποίου θα καταγράφονται οι διαδρομές που έγιναν.

Αξίζει να σημειωθεί πως για το πρώτο εξάμηνο του 2017 το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα λειτουργεί παράλληλα με τα εισιτήρια που χρησιμοποιούνται μέχρι τώρα, έτσι ώστε να μπορέσει το επιβατικό κοινό να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Στα τέλη Ιουνίου θα ξεκινήσει η εφαρμογή του και στο μετρό.

Πάντως, οι τιμές των εισιτηρίων και των μηνιαίων καρτών παραμένουν οι ίδιες και όσον αφορά τους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ θα συνεχίσουν να μετακινούνται δωρεάν με το ηλεκτρονικό εισιτήριο που θα προμηθεύονται από τα ΚΕΠ.

ΜΑΡΙΝΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥ

mxypnitou@e-typos.com

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου