Αθήνα Καιρός

Εικόνες από… Ινδία στη Χαλκιδική: Παραλία μετατράπηκε σε σκουπιδότοπο

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Εικόνες από… Ινδία στη Χαλκιδική: Παραλία μετατράπηκε σε σκουπιδότοπο

Οργή και θλίψη προκαλούν οι αποκρουστικές εικόνες στην πασίγνωστη παραλία του Γλαρόκαβου, στη Χαλκιδική, που έχει βυθιστεί στα σκουπίδια: οικιακά απορρίμματα, ογκώδη αντικείμενα, μπάζα και άλλα υλικά κατεδαφίσεων, ακόμη και βοθρολύματα πετιούνται ανεξέλεγκτα από ασυνείδητους κατά μήκος της παραλίας και κάτω από το πευκοδάσος. Χρόνο με τον χρόνο, μάλιστα, η ποσότητα των σκουπιδιών που πετιούνται στο σημείο αυξάνονται.

Ο Γλαρόκαβος είναι μια παραθαλάσσια περιοχή που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι τη Χαλκιδική. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε χωματερή και υφίσταται συνεχή περιβαλλοντική υποβάθμιση, με ανεξέλεγκτο τρόπο και αμείωτη ένταση, όπως αναφέρει το voria.gr.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

«Μέσα στη καλοκαιρινή ραστώνη, για κάποιους το φυσικό περιβάλλον του Γλαρόκαβου είναι ο ιδανικός χώρος να πετάξουν οτιδήποτε τους είναι άχρηστο. Αφήνουν τα σκουπίδια τους όπου βρουν και το χειρότερο είναι ότι κάποιοι που δηλώνουν κατασκηνωτές ανοίγουν λάκκους για να δημιουργήσουν αυτοσχέδιους βόθρους, δίπλα σε παράνομες καλύβες», λέει η Αλεξία Βούλγαρη, εθελόντρια και μέλος της  ΔΣ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κίνηση Πολιτών Πευκοχωρίου».

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Στο σημείο έχουν σχηματιστεί  και σωροί από ογκώδη αντικείμενα και υλικά κατεδαφίσεων. «Κάποιοι έχουν βρει την εύκολη λύση. Έρχονται, λοιπόν, και πετούν μέρα και νύχτα μπάζα μετά από ανακαινίσεις κτηρίων. Οι προσπάθειές μας για να σταματήσει η περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής φαίνεται ότι σύντομα θα αποδώσουν καρπούς καθώς υπάρχει για πρώτη φορά στήριξη από τον δήμο. Όλοι μαζί, καθώς και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων της περιοχής, θα δράσουμε  από κοινού για τον καθαρισμό του Γλαρόκαβου», τονίζει η κ. Βούλγαρη.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Η πολυήμερη δράση εθελοντικού καθαρισμού στη διάσημη περιοχή της Χαλκιδικής θα γίνει σε έναν περίπου μήνα.

Εσωτερική εικόνα άρθρου Εσωτερική εικόνα άρθρου

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]