Λουκέτο λόγω υποστελέχωσης μπήκε στις υπηρεσίες της περιφέρειας νοτίου Αιγίου

15/11/16 • 11:58 | UPD 15/11/16 • 11:58

Κλειστές είναι σήμερα όλες οι υπηρεσίες της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στα 48 νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, με απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση των υπηρεσιών.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε, από χθες, την απόφαση για την αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών στο πλαίσιο της ομόφωνης απόφασης του περιφερειακού συμβουλίου που είχε δώσει «τελεσίγραφο» για κάλυψη των αναγκών έως τις 15 Νοεμβρίου.

Τα προβλήματα που υπάρχουν στις υπηρεσίες της περιφέρειας, λόγω της υποστελέχωσης, είναι ιδιαιτέρως σοβαρά, δεδομένου του γεγονότος ότι με τον σημερινό αριθμό εργαζομένων, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας νότιου Αιγαίου δεν δύνανται να ανταποκριθούν ικανοποιητικά και με επάρκεια στις λειτουργίες που προβλέπονται εκ του καταστατικού τους ρόλου.

Τα κενά που έχουν καταγραφεί ανέρχονται στον αριθμό των 250 υπαλλήλων και οι αλλεπάλληλες επαφές του περιφερειάρχη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, είχαν στόχο την κάλυψη του κατά το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού κενών θέσεων εργαζομένων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ