Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην Γαλλική πρεσβεία

15/11/16 • 09:09 | UPD 15/11/16 • 09:10

Τρομοκράτες «παλιάς κοπής», γνωστούς στης αρχές, βλέπει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πίσω από την οργάνωση «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας», η οποία ανέλαβε χθες το βράδυ την ευθύνη για τα χτυπήματα στη Γαλλική Πρεσβεία και στην Πρεσβεία του Μεξικού.

Το προηγούμενο χτύπημα της οργάνωσης ήταν 31 Αυγούστου με πυροβολισμούς στην Πρεσβεία του Μεξικού στην πλατεία Κολωνακίου και την περασμένη Τετάρτη «χτύπησαν» στην Πρεσβεία της Γαλλίας στο Σύνταγμα. Η συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά στις 25 Μαΐου του 2014, όταν είχε πυροβολήσει με καλάσνικοφ τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι τα μέλη της είναι άτομα που έχουν φωτογραφηθεί στο παρελθόν ως ύποπτα για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Οπως γράφουν στη χθεσινή προκήρυξη τους, την περασμένη Τετάρτη δεν ήθελαν θύματα καθώς είχαν φροντίσει την ώρα που εκτόξευαν τη χειροβομβίδα να μην υπάρχουν διερχόμενα οχήματα και περαστικοί.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι απέναντι από τη Γαλλική Πρεσβεία την ώρα της επίθεσης ήταν παρκαρισμένη μια κλούβα των ΜΑΤ ενώ ένας σκοπός της κλούβας στεκόταν στο απέναντι πεζοδρόμιο από το σημείο όπου σταμάτησαν για να εκτοξεύσουν τη χειροβομβίδα δίπλα στη σκοπιά της Πρεσβείας.

ΑΛ. ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου