Ώρες αγωνίας

Στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση ο Θανάσης Πλεύρης

15/11/16 • 08:13 | UPD 15/11/16 • 08:13

Μεγάλο σοκ στον πολιτικό κόσμο έχει προκαλέσει η ιδιαίτερα κρίσιμη -σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς- κατάσταση της υγείας του Θανάση Πλεύρη, ο οποίος μετά από σοβαρή λοίμωξη που υπέστη νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο το πρωί της Κυριακής με «εικόνα σήψης».

Η λοίμωξη προέκυψε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μετά από χειρουργείο που έκανε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στα κάτω άκρα. «Είχαν προηγηθεί αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα», αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση, χωρίς να αποσαφηνίζεται εάν πριν από την εισαγωγή του στο Ιατρικό Κέντρο νοσηλευόταν σε δημόσιο νοσοκομείο ή σε άλλο ιδιωτικό θεραπευτήριο, αλλά ούτε και από πόσα νοσηλευτικά ιδρύματα πέρασε.

«Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος, διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη», αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν και προσθέτει: «Από τη θεραπευτική ομάδα του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών διενεργήθηκαν και διενεργούνται όλες οι ενδεδειγμένες θεραπευτικές πράξεις, συντηρητικές και επεμβατικές». Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι γιατροί κατάφεραν να «καθαρίσουν» τη μολυσμένη περιοχή. Πάντως η κατάστασή του εκτιμάται ως «ιδιαίτερα κρίσιμη».

ΜΑΡΙΑ – ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου