«Μύλος» με τις συγκοινωνίες από την Τρίτη – Στάσεις εργασίας σε τραμ και μετρό

14/11/16 • 21:42 | UPD 14/11/16 • 21:42

Μετά από απόφαση των Σωματείων τους να μην αναστείλουν όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν την Τρίτη σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10.00 π.μ στο μετρό και το τράμ.

Κανονικά θα λειτουργήσει ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, καθώς τα υπόλοιπα σωματεία, αποφάσισαν να αναστείλουν τις προγραμματισμένες στάσεις. Ωστόσο, η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού ειδικά στο μετρό θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού λόγω της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα δεν θα γίνει κανένα δρομολόγιο προς και από το αεροδρόμιο από τις 10.20 έως τις 11.20 το πρωί, ενώ από τις δώδεκα το μεσημέρι και για όσο κρίνει η ΕΛΑΣ θα παραμείνουν κλειστοί οι σταθμοί Μέγαρο Μουσικής, Ευαγγελισμός, Σύνταγμα, Ακρόπολη και Συγγρού- Φιξ.

Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών Χρίστο Σπίρτζη, ο οποίος δεσμεύτηκε να προηγηθεί διάλογος πριν σχηματοποιηθεί η ενοποιημένη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών. Ωστόσο τα δύο σωματεία εργαζομένων του μετρό και του τραμ δεν φαίνεται να πείστηκαν.

«Η μετατροπή του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) από ένα συντονιστικό όργανο των Αστικών Συγκοινωνιών σε ένα διευθυντήριο, που θα συγκεντρώνει όλες τις υπηρεσίες, οδηγεί στη δημιουργία ενός συγκεντρωτικού, αντιπαραγωγικού, γιγαντιαίου Ομίλου. Ταυτόχρονα προκαλεί αξεπέραστα λειτουργικά προβλήματα στη ΣΤΑΣΥ και στην ΟΣΥ, με περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ασφάλειας των μετακινήσεων ενώ αφήνει να φανεί στο… βάθος η εκχώρηση των συγκοινωνιών σε ιδιώτες», ανέφερε νωρίτερα η ανακοίνωση των συνδικαλιστών των ΜΜΜ, με την οποία εξηγούσαν τους λόγους της διακοπής δρομολογίων.

Οι εργαζόμενοι στις σταθερές συγκοινωνίες έχουν ανακοινώσει κινητοποιήσεις τις παρακάτω ημέρες, που κατά πάσα πιθανότητα θα ισχύσουν λόγω της αλλαγής γραμμής των δύο σωματείων:

Τρίτη 15 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από έναρξη της βάρδιας έως 10:00 πμ
Παρασκευή 18 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από 12.00 έως 16:00
Δευτέρα 21 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από έναρξη της βάρδιας έως 10:00 πμ
Τετάρτη 23 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας από 12.00 έως 16:00
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016: Στάση εργασίας από έναρξη της βάρδιας έως 10:00 πμ

Στο μετρό και τον Προαστιακό

Η ταλαιπωρία πάντως για τους επιβάτες θα συνεχιστεί καθώς λόγω της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα, αύριο Τρίτη 15/11 από τις 10.20 έως τις 11.20 το πρωί δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του μετρό από και προς το αεροδρόμιο. Αλλαγή δρομολογίων ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι θα υπάρχει και στον Προαστιακό.

Επίσης στις 12.00 μμ θα κλείσουν σταδιακά οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μ. Μουσικής, Ακρόπολη και Συγγρού-ΦΙΞ.