Στο μικροσκόπιο η επιστολή Γιωτόπουλου

10/11/16 • 22:57 | UPD 10/11/16 • 22:57

Στην Αντιτρομοκρατική διαβίβασε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου τη δημοσιευθείσα στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» επιστολή του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, και άλλα συναφή δημοσιεύματα, με στόχο να διερευνηθούν τα όσα ανέφερε.

Ο καταδικασμένος ως αρχηγός της «17 Νοέμβρη» υποστήριζε συγκεκριμένα στην επιστολή ότι σε σπίτι-γιάφκα της οργάνωσης που βρέθηκε το 2002 υπήρχε όπλο και σημαντικά χειρόγραφα που έκαιγαν συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά «εξαφανίστηκαν».

Επίσης έκανε λόγο περί εξαφάνισης των επιβαρυντικών καταθέσεων συλληφθέντων που συνεργάστηκαν με τις Αρχές για το ίδιο πρόσωπο και δύο ακόμα «κολλητούς» του, οι οποίοι συνδέονται με άλλα πέντε άτομα. Από την ομάδα αυτή των οκτώ προσώπων, κατά τον Γιωτόπουλο, κάποιοι είχαν άμεση συμμετοχή σε ανθρωποκτονίες.

Κανείς όμως δεν συνελήφθη και δεν διώχθηκε, ανέφερε, εκτιμώντας ότι ο λόγος ήταν αφενός ότι τα άτομα αυτά οδηγούσαν «σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο που δεν ήθελαν να αγγίξουν» (όχι την Αριστερά, διευκρίνιζε). Αφετέρου διότι, σύμφωνα πάντα με τον Αλ. Γιωτόπουλο, η σύλληψή τους θα είχε ως αποτέλεσμα να καταπέσει η καταδίκη του ως ηθικού αυτουργού των ενεργειών της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap