Ουρές απόρων για διανομή εσπεριδοειδών στη Θεσσαλονίκη

10/11/16 • 22:43 | UPD 10/11/16 • 22:43

Χωρίς προβλήματα και εντάσεις αλλά με μεγάλες ουρές ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα η διανομή τροφίμων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» (ΤΕΒΑ/FEAD), από την Κοινωνική Σύμπραξη ΠΕ Θεσσαλονίκης – Ανατολικό Τμήμα.

Στους δικαιούχους του προγράμματος διανέμονται πορτοκάλια και μανταρίνια, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Κανονισμού της Ε.Ε. 921/2016 για συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών. Κατά την προσέλευση στα περίπτερα της ΔΕΘ, όπου γίνεται η διανομή, οι περίπου 10.000 δικαιούχοι θα πρέπει έχουν μαζί τους το δελτίο ταυτότητάς ή διαβατήριο, τη σχετική αίτηση, καθώς και εξουσιοδότηση, σε περίπτωση που δεν θα παραλάβουν τα είδη αυτοπροσώπως.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο επικράτησε ένταση κατά τη διάρκεια της διανομής. Χιλιάδες δικαιούχοι βρίσκονταν στο περίπτερο 16 της ΔΕΘ, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι να μην μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση. Μάλιστα, έσπασαν τρεις φορές τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, προκειμένου να περάσουν. Στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις για να ρυθμίσουν την κατάσταση.

ΑΓΓ. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου