Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ασφαλιστών στο κέντρο της Αθήνας 

08/11/16 • 13:03 | UPD 08/11/16 • 13:03

Σε κινητοποίηση, στο πεζόδρομο της Κοραή, όπου λειτουργού τα υποκαταστήματα των μεγαλύτερων τραπεζών, προχώρησαν σήμερα οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και πράκτορες της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος καταγγέλλοντας τις «αθέμιτες» πρακτικές των τραπεζών.

Με ένα πανό που έγραφε «Ελεύθερη Επιλογή Ασφάλισης, Όχι Στον Τραπεζικό Εκβιασμό, Ναι Στα Δικαιώματα Των Καταναλωτών», οι ασφαλιστές απέκλεισαν συμβολικά τα υποκαταστήματα των τραπεζών ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους πολίτες για τα δικαιώματα τους.

«Οι όλο και περισσότερο προκλητικές πρακτικές των Τραπεζικών Ιδρυμάτων κατά την διαδικασία προώθησης ασφαλιστηρίων συμβολαίων, και ο τρόπος έκφρασής τους, που είναι εκβιαστικός, επιθετικός και αθέμιτος, ευτελίζουν την αξία του θεσμού της ασφάλισης και θίγουν τα συμφέροντα των καταναλωτών-ασφαλισμένων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος.

«Ταυτόχρονα πλήττουν καίρια το θεσμό της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και τους χιλιάδες Επαγγελματίες της , μιας και τους ανταγωνίζονται με όρους που καταστρατηγούν κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού», συνεχίζει η ανακοίνωσή τους ενώ τονίζεται ότι «ήδη και παρά την παρέμβαση της ΤτΕ με ειδική εγκύκλιο, έχουν υπερβεί κάθε όριο και προωθούν ασφαλιστικά προϊόντα ως εκβιαστικά παρακολουθήματα των τραπεζικών εργασιών τους».

Όπως σημειώνεται στόχος είναι «η εκ νέου ανάδειξη των αθέμιτων πρακτικών που χρησιμοποιούνται από τα Τραπεζικά Ιδρύματα και ταυτόχρονα την ενημέρωση του κοινού για το δικαίωμά του να επιλέγει ελεύθερα και χωρίς παρεμπόδιση Ασφαλιστική εταιρία και Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή, εξασφαλίζοντας έτσι την καλύτερη ασφαλιστική κάλυψη με το χαμηλότερο δυνατό κόστος».

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος Δημήτρης Γαβαλάκης τόνισε ότι ο κόσμος που κλείνει κάποιου είδους δανείου με τις συστημικές τράπεζες αναγκάζεται και ασφαλίζεται μέσω των τραπεζών των συνεργαζόμενων εταιριών τους χωρίς να αφήνουν το περιθώριο έρευνας της τιμής και των υπηρεσιών του προϊόντος.