Απολογείται ο Αλέξανδρος Αγγλούπας για το κύκλωμα των Ρομά 

08/11/16 • 11:21 | UPD 08/11/16 • 11:21

Συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων του κυκλώματος των Ρομά που ξάφριζαν σπίτια και βίλες επωνύμων.

Νωρίς το πρωί πέρασαν την πόρτα του ανακριτή τέσσερα άτομα που ήταν μέλη του κυκλώματος, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η απολογία του επιχειρηματία που φέρεται να δρούσε ως κλεπταποδόχος της σπείρας, Αλέξανδρου Αγγλούπα.

Μετα τις απολογίες της Δευτέρας, οι έντεκα από τους είκοσι που απολογήθηκαν ενώπιον των ανακριτών κατά της διαφθοράς, Ρέας Κατιβέλη και Δημλήτρη Φούκα κρίθηκαν προσφυλακιστέοι, κατηγορούενοι για συμμετοχή στις δύο συνδεόμενες μεταξύ τους εγκληματικές οργανώσεις όπου τα μέλη της είχαν πραγματοποιήσει δεκάδες ληστείες σε πολλές περιοχές, ωστόσο όπως φαίνεται έδειχναν ιδιαίτερη προτίμηση στα σπίτια επωνύμων.

Οι οκτώ αφέθηκαν ελεύθεροι αφού τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα ενώ ένας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στην οργάνωση της οποίας ήταν ιεραρχική η δομή και στην οποία ενδέχεται να συμμετείχαν ακόμα και αστυνομικοί αλλά και επώνυμοι επιχειρηματίες που είχαν αναλάβει το ρόλο των κλεπταποδόχων, όπως ο Αλέξανδρος Αγγλούπας.