Στον ανακριτή η σπείρα των Ρομά [εικόνες]

08/11/16 • 10:03 | UPD 08/11/16 • 10:03

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν τα 21 ακόμα μέλη της σπείρας των Ρομά που είχε ρημάξει τα σπίτια επωνύμων στην Αττική και είχε πάνω από 2000 διαρρήξεις σπιτιών στο ενεργητικό της.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι 11 από τους 20 κατηγορουμένους στη μεγάλη υπόθεση της σπείρας διαρρηκτών πολυτελών κατοικιών, έπειτα από την απολογία τους στους ανακριτές Διαφθοράς Ρέα Κατσίβελη και Δημήτρη Φούκα.

Οι κατηγορούμενοι, απολογήθηκαν τη Δευτέρα για σωρεία κατηγοριών που αφορούν στη συμμετοχή τους σε συνδεόμενες μεταξύ τους ομάδες, οι οποίες σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, είχαν πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια δεκάδες κλοπές με τεράστιας αξίας λεία.

Οκτώ κατηγορούμενοι από αυτούς που οδηγήθηκαν στην Ευελπίδων, αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά διαστήματα, ενώ ένας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την επιβολή όρων.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση του κυκλώματος των διαρρηκτών, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση διακεκριμένη με κατοχή όπλων, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κλοπές διακεκριμένες κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοκατοχή, παραχάραξη, και προμήθεια και κατοχή κάνναβης.

roma-mafia-foto-speira-1300-3

roma-mafia-foto-speira-1300-4

roma-mafia-foto-speira-1300-2

roma-mafia-foto-speira-1300-1