Ανασύρονται οι καταγγελίες για παρεμβάσεις σε εισαγγελέα στην υπόθεση Βγενόπουλου

03/11/16 • 17:48 | UPD 10/11/16 • 12:58

Δύο αναφορές του εισαγγελέα Εφετών Ιωάννη Αγγελή με τις οποίες κατήγγειλε παρεμβάσεις στο έργο του σχετικά με το χειρισμό της υπόθεσης του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου ανασύρονται από το αρχείο, με εντολή της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

Οι αναφορές είχαν αρχειοθετηθεί στις 30 Ιουνίου 2016 από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Μανώλη Ρασιδάκη, μετά την εξέταση περίπου 20 δικαστών και εισαγγελέων που είχαν σε διάφορα στάδια ασχοληθεί με τη δικογραφία του επιχειρηματία. Στο πλαίσιο της έρευνας, ο κ. Αγγελής, αν και είχε κληθεί επανειλημμένως, δεν είχε προσέλθει για να καταθέσει. Οι καταγγελίες του πλέον τοποθετούνται εκ νέου στο μικροσκόπιο και συγκεκριμένα θα διερευνηθούν από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Παπαγεωργίου. Στη σχετική παραγγελία, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητά την ανάσυρση των δύο αναφορών από το αρχείο, επικαλούμενη νέα στοιχεία που έχουν ανακύψει.

Συγκεκριμένα, η κ. Δημητρίου επικαλείται:

▪ Την άσκηση ποινικής δίωξης για κακουργηματική απιστία εναντίον του επιχειρηματία και άλλων 14 ατόμων (στελέχη της τράπεζας MIG). Η δίωξη ασκήθηκε από τους εισαγγελείς Εγκλημάτων Διαφθοράς Ιωάννη Δραγάτση και Αντώνη Ελευθεριάνο και αφορά στη χορήγηση δανείου 200 εκατομμυρίων ευρώ για εγγυήσεις στην εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου, που διώκεται για ηθική αυτουργία στο αδίκημα.

▪ Την πρωτοβάθμια πειθαρχική τιμωρία της εισαγγελέα Εφετών Γεωργίας Τσατάνη για τους χειρισμούς της και την αρχειοθέτηση της δικογραφίας Βγενόπουλου.

▪ Την αρχειοθέτηση της μηνυτήριας αναφοράς που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας, ζητώντας καταλογισμό ευθυνών για διαρροή στοιχείων της δικογραφίας που τον αφορούσε.

ΧΡ. ΧΑΤΖ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου