«Μαφία» Ρομά με πολυτελείς βίλες, Πόρσε και Φεράρι…

03/11/16 • 17:34 | UPD 03/11/16 • 17:43

Τα μέλη γνωστής οικογένειας Ρομά, τα οποία έχουν απασχολήσει δεκάδες φορές τις διωκτικές αρχές για ανθρωποκτονίες και απόπειρες, ληστείες, κλοπές, εκβιασμούς, ναρκωτικά, επιθέσεις και τοκογλυφία στην Κεντρική Ελλάδα, κρύβονται πίσω από τις δύο «μαφίες» διαρρηκτών και ληστών, που διατηρούσαν βίλες εκατομμυρίων ευρώ με πισίνες, ενώ κυκλοφορούσαν με Ferrari και Porsche, παρότι δήλωναν άεργοι!

Τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων και οι υποομάδες τους ευθύνονται, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., για το… 70% των διαρρήξεων που καταγράφονταν τουλάχιστον την τελευταία πενταετία στην Αττική και την επαρχία. Διαρρήκτες αυτών των συμμοριών φέρεται να είναι υπεύθυνοι για τις κλοπές χρηματοκιβωτίων από τα σπίτια της γνωστής τραγουδίστριας Αννας Βίσση και της δημοσιογράφου Ηρώς Καριοφύλλη και του συζύγου της απόστρατου ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Στις κατ’ οίκων έρευνες, οι αστυνομικοί φαίνεται να έχουν εντοπίσει περίπου 500.000 ευρώ, εκατοντάδες χρυσές λίρες και… δεκάδες κιλά χρυσαφικών, κρυμμένα σε φωταγωγούς, απορροφητήρες, κάτω από πλακάκια μπάνιου και εντοιχισμένα σε κρύπτες μέσα σε ντουλάπες.

Μέχρι σήμερα διάφορες αστυνομικές αρχές εξάρθρωναν κάποιες από τις υποομάδες της μαφίας, χωρίς να φθάνουν στο «διευθυντήριο», το οποίο φαίνεται να βρισκόταν στο απυρόβλητο με… αστυνομική υποβοήθηση. Από τα στοιχεία της σοβαρής υπόθεσης, που ξεκίνησε από στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, φέρεται να προκύπτει η συμμετοχή αστυνομικών, κυρίως της επαρχίας, στις παράνομες ενέργειες της «μαφίας», με ενημερώσεις για επικείμενες αστυνομικές έρευνες και αστυνομικά μπλόκα. Για τις έκνομες δραστηριότητες των ενστόλων έχει ενημερωθεί η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, προκειμένου να επεκτείνει την έρευνα.

Τους τελευταίους οκτώ μήνες, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, με τη συνεργασία και συμμετοχή… 800 αστυνομικών άλλων υπηρεσιών, ερευνούσαν τις δραστηριότητες των εγκληματικών οργανώσεων, ενώ έθεσαν υπό παρακολούθηση τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων, που μιλούσαν με κωδικούς και προσωνύμια. Η δράσης τους εκτεινόταν από Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα, Γρεβενά, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Αττική έως και την Κρήτη. Μέχρι τώρα φαίνεται να έχουν εξιχνιαστεί περισσότερες από 150 διαρρήξεις-κλοπές, κυρίως από επιχειρήσεις και πολυτελείς κατοικίες, οι ιδιοκτήτες των οποίων είχαν χρηματοκιβώτια, ενώ η λεία της «μαφίας» ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί περίπου 35 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία αρχηγικά μέλη, και έχουν γίνει τουλάχιστον 50 έρευνες σε σπίτια κατηγορουμένων. Τα περισσότερα από τα σπίτια των δραστών βρίσκονταν μέσα σε εκτάσεις στρεμμάτων σε Αττική αλλά και επαρχία, με πισίνες και σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 2.000.000 ευρώ, παρότι οι ιδιοκτήτες δήλωναν άνεργοι και έκαναν μηδενική φορολογική δήλωση! Κανένας δημόσιος φορέας δεν είχε ελέγξει τους κατόχους αυτών των ακινήτων, ούτε την κατοχή γρήγορων αυτοκινήτων Ferrari και Porsche που χρησιμοποιούσαν, με τους αστυνομικούς να έχουν απευθυνθεί στην αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, προκειμένου να συνεχίσει την έρευνα, ενδεχομένως να προβεί και σε κατασχέσεις αν ακίνητα και οχήματα προέρχονται από παράνομη δραστηριότητα.

Οι αστυνομικοί αναζητούν ένα ακόμη αρχηγικό μέλος που και αυτό έχει απασχολήσει δεκάδες φορές στο παρελθόν. Με την ολοκλήρωση των ερευνών, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θα προβούν σε επίσημες ανακοινώσεις.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου