ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ [εικόνες & βίντεο]

Συνταξιούχοι καίνε τις επιστολές Κατρούγκαλου στο κέντρο της Αθήνας

03/11/16 • 11:15 | UPD 03/11/16 • 12:41

Χιλιάδες συνταξιούχοι με τα βιβλιάρια στα χέρια βγήκαν από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας και διαμαρτυρήθηκαν για τις περικοπές στις συντάξεις τους.

Μόλις έφτασαν εκεί, πέταξαν στον δρόμο τις επιστολές που είχαν λάβει από το υπ. Εργασίας και τους έβαλαν φωτιά. Οι ίδιοι ζητούν να κατέβει ο Γιώργος Κατρούγκαλος από το γραφείο του και να τους μιλήσει. Τελικά οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα.

Οταν έφτασαν έξω από το υπ. Εργασίας έκαψαν τις επιστολές του Γιώργου Κατρούγκαλου φωνάζοντας «Ψεύτες, μας τελειώσατε!» και πως «Μας εμπαίζουν με επιστολές κοροϊδία», λένε και καταγγέλλουν τον υπουργό πως διαλύει την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις. «Δεν τους δίνουμε αυτό το δικαίωμα. Δεν πάει άλλο! Αυτό πρέπει να σταματήσει».

Κρατώντας πανό στα χέρια φωνάζουν «Ψεύτες, μας τελειώσατε!» και κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Συντάγματος όπου και διαλύθηκαν στον Άγνωστο Στρατιώτη.

syntaxiouhoi-1-1300

«Μας εμπαίζουν με επιστολές κοροϊδία», λένε και καταγγέλλουν τον υπουργό πως διαλύει την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις. «Δεν τους δίνουμε αυτό το δικαίωμα. Δεν πάει άλλο! Αυτό πρέπει να σταματήσει».

«Έχω βιβλιάριο στα χέρια που δείχνει ότι μου πιστώθηκαν 209,03 ευρώ. τα τρία λεπτά τα χαρίζω στον Κατρούγκαλο να τα φάει» λέει ένας συνταξιούχους.

syntaxiouhoi-2

«Θα πέσουν και αυτοί. Κανένα καθεστώς δεν θα μείνει γιατί και αυτοί είναι καθεστώς» προσθέτει οργισμένος ένας δεύτερος συνταξιούχους.

«Λένε ψέματα και μας τα σερβίρουν και εγγράφως» προσθέτει ένας τρίτος και φωνάζει «δυστυχώς είναι ξεπουλημένο όλο το πολιτικό προσωπικό».

syntaxiouhoi-3-1300

«Με την καταβολή των επικουρικών συντάξεων του Νοέμβρη θα βρούμε, για άλλη μια φορά, μειωμένες τις συντάξεις μας, μιας και αρχίζει η αναδρομική παρακράτηση των περικοπών. Οι επικουρικές συντάξεις γίνονται πλέον φιλοδωρήματα» σημείωναν σε σχετική ανακοίνωσή τους.

syntaxiouhoi-1300

Χθες, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις συντάξεις τους.

Περίπου 80 άτομα συγκεντρώθηκαν το πρωί στην Αριστοτέλους, στο υποκατάστημα του ΙΚΑ, και πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Οπως αναφέρει το voria.gr, αφού η αντιπροσωπεία των συνταξιούχων δεν κατάφερε να συναντήσει κάποιον εκπρόσωπο του υπουργείου, έκαψε ορισμένες από τις επιστολές.

Νωρίτερα, μέλη των «συνεργαζόμενων συνταξιουχικών ομοσπονδιών» (ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-Δημοσίου), που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ, σε συγκέντρωσή τους έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ, στην πλατεία Αριστοτέλους, «επέστρεψαν» συμβολικά ως «απαράδεκτες» τις επιστολές που είχε στείλει ο υπουργός Εργασίας σε συνταξιούχους.