Απαντήσεις ζητούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου

«Θερίζει» η ηπατίτιδα Α στα hot spot στο Κιλκίς – Εννέα νέα κρούσματα

01/11/16 • 13:53 | UPD 01/11/16 • 13:53

Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσμα της  ηπατίτιδα Α στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας στο νομό Κιλκίς.

Ακόμα εννέα κρούσματα της ηπατίτιδα Α στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας στο νομό Κιλκίς τις τελευταίες μέρες.

Τα κρούσματα αυτά εκδηλώθηκαν σε παιδιά και νέους ηλικίας έξι έως 21 ετών  με τους  έξι από αυτούς να νοσηλεύονται στην παιδιατρική και παθολογική κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς.

Τα νέα αυτά κρούσματα της μεταδοτικής νόσου έρχονται να προστεθούν στα ήδη 31 κρούσματα ηπατίτιδας Α που εμφανίστηκαν μέσα σε τρεις μήνες σε έναν πληθυσμό περίπου 1.300 ανθρώπων και να ανεβάσουν τον αριθμό στους 38 και αυτό,  μόνο στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας.

Αν αναλογιστεί κάποιος ότι τον περασμένο Ιούνιο είχαν δηλωθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ 15 κρούσματα ηπατίτιδας Α σε πανελλαδικό επίπεδο, αντιλαμβάνεται το μέγεθος της λοιμώδους ασθένειας στο συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας όπως και το μέγεθος της παράλειψης των αρμοδίων να προβούν στις δέουσες προληπτικές ενέργειες πχ εμβολιασμός προσφύγων.

Ζητούν απαντήσεις οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κιλκίς

Την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό του εκφράζει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλίς, με αφορμή τα νέα κρούσματα ηπατίτιδας Α. Μάλιστα, όπως αναφέρει το protothema.gr,  οι εκπρόσωποι του Σωματείου, που για προφανείς λόγους υγειονομικής ασφάλειας των εργαζομένων του νοσοκομείου αλλά και προστασίας της δημόσιας υγείας του πληθυσμού, παρακολουθούν στενά το θέμα της υγειονομικής κάλυψης των προσφύγων και μεταναστών, έχουν ζητήσει εκτενή στοιχεία από τη διοίκηση του νοσοκομείου για την πορεία της μεταδοτικής νόσου.

Ζητούν επίσης απαντήσεις από τους αρμόδιους -τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Μουζάλα, τον Διοικητή 4η Υ.ΠΕ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ κ. Στρατή Πλωμαρίτη, τον Αντιπρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Αλέξιο Μπένο, τον Διοικητή του ΕΚΕΠΥ και Γενικό Συντονιστή του Συντονιστικού Οργάνου του Υπουργείου Υγείας για το προσφυγικό, κ. Νίκο Παπαευσταθίου, τον Συντονιστή της Κυβέρνησης στο στρατόπεδο προσφύγων και μεταναστών κ. Γεώργιο Περπερίδη- αναφορικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει για τον εμβολιασμό των προσφύγων και μεταναστών.

«Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και την συνοπτική κατάσταση προσφυγικών ροών από 1 Αυγούστου μέχρι 31 Οκτωβρίου και ενώ η ηπατίτιδα Α εξαπλωνόταν με ανησυχητικό ρυθμό στο κέντρο φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα Κιλκίς ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών μειώθηκε κατά 2.832 άτομα», αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς, και θέτει το ερώτημα αν εμβολιάστηκαν εγκαίρως όλα τα υγιή παιδιά άνω του ενός έτους με εμβολιαστικό σχήμα δύο δόσεων και επιλεκτικά οι ενήλικες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, προτού μεταβούν σε άλλα Κέντρα Φιλοξενίας ανά τη χώρα.