«Μαχητική» υποδοχή στον Ομπάμα ετοιμάζει ο «Ρουβίκωνας»

01/11/16 • 12:31 | UPD 02/11/16 • 04:54

Σε «μαχητική» υποδοχή του Μπάρακ Ομπάμα καλεί ο «Ρουβίκωνας», κατά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα στις 15-16 Νοεμβρίου.

«Να υποδεχτούμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ όπως του αναλογεί», σημειώνει σε ανακοίνωσή του σε ιστοσελίδα ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου και προσθέτει: «Πέρα από μία ένεση κύρους στο καθεστωτικό προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ, η επίσκεψη Ομπάμα δεν κομίζει τίποτα άλλο για τη ‘δεύτερη φορά αριστερά’ […] Η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ πρέπει να οδηγήσει τον κόσμο του αγώνα μαχητικά στους δρόμους όπως έκανε και τις προηγούμενες φορές, όπως έκανε και κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων στη Γιουκοσλαβία και το Ιράκ.

Αν και η ΕΕ έχει τον κύριο λόγο, οι ΗΠΑ βρίσκονται βαθιά χωμένες στην ελληνική κρίση μέσω του ΔΝΤ. Έναν παγκόσμιο μηχανισμό επιτήρησης της καπιταλιστικής οικονομικής τάξης, το ΝΑΤΟ της παγκοσμιοποιημένης νεοφιλελεύθερης ατζέντας. Στην εποχή των μνημονίων, αν το κυρίαρχο στην ΕΕ γερμανικό κράτος είναι αυτό που προωθεί την λιτότητα και την απομύζυση ακόμα περισσότερου πλούτου από τον κόσμο της εργασίας προς όφελος του χρέους, είναι το ΔΝΤ που παλεύει λυσσασμένα για την κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος, κάθε προστασίας της εργασίας, κάθε υπολείμματος του πάλαι ποτέ κοινωνικού κράτους. Ο Ομπάμα έρχεται στην Ελλάδα και ως μέρος της οικονομικής της επιτροπείας. Με όχημα την πρόταση για διακανονισμό (και βέβαια όχι διαγραφή, ούτε καν απομείωση) του χρέους, οι ΗΠΑ στριμώχνουν τον ανταγωνιστή τους, το γερμανικό κράτος, και συντηρούν τις συνθήκες διάλυσης της ΕΕ, χωρίς όμως να τη διαλύουν, ενώ κάνουν χαρούμενο και τον ΣΕΒ με τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά…».