Αθώοι οι δύο κατηγορούμενοι για το έγκλημα στη Marfin

01/11/16 • 08:14 | UPD 01/11/16 • 08:14

Εγκλημα χωρίς τιμωρία μέχρι τον εντοπισμό των πραγματικών δραστών παραμένει, με τη… βούλα της Δικαιοσύνης, ο τραγικός θάνατος της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη, στο φλεγόμενο υποκατάστημα της Marfin στη Σταδίου, στις 5 Μαΐου 2010: Το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αθηνών κήρυξε χθες ομόφωνα αθώους τους Θοδωρή Σίψα και Παύλο Αντρέεβ από το βαρύ κατηγορητήριο που τους είχε αποδοθεί για τον εμπρησμό της τράπεζας και του βιβλιοπωλείου Ιανός.

Οι νεαροί βρέθηκαν στο στόχαστρο της Αστυνομίας με αφορμή ανώνυμη επιστολή που τους ενέπλεκε, καθώς και μαρτυρίες που τους τοποθετούσαν στο σημείο της τραγωδίας. Είχαν εξαρχής αμφισβητήσει τα στοιχεία αναδεικνύοντας… γκρίζες ζώνες ως προς την «ταυτοποίησή» τους, μάλιστα μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η ένδεια στοιχείων επιβεβαιώθηκε στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας, αφού ούτε ένας μάρτυρας αναγνώρισε τους κατηγορουμένους, ενώ οι φωτογραφίες από τις κάμερες παρακολούθησης της κίνησης κατέδειξαν -βάσει και ειδικής πραγματογνωμοσύνης που παρουσίασε η υπεράσπιση- ισχυρές διαφορές των εικονιζόμενων δραστών με τον κατηγορούμενο για το παρανάλωμα της Marfin, Θεόδωρο Σίψα (είχε απαθανατιστεί στην πορεία με άλλα ρούχα και παπούτσια από τους δράστες, με κράνος και όχι σακίδιο στα χέρια).

Δεν υπάρχουν σοβαρές και ικανές ενδείξεις για να οδηγήσουν σε ενοχή, ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας, προτείνοντας την απαλλαγή του νεαρού αλλά και του συγκατηγορουμένου του που, όπως επισήμανε η λειτουργός, δεν βρισκόταν καν στην πορεία τη μοιραία ημέρα.

 ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΪΟΡΔΑΝΟΓΛΟΥ

xxatziordanoglou@e-typos.com

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου