Η επόμενη μέρα για τα κανάλια

28/10/16 • 14:50 | UPD 28/10/16 • 14:50

Μετά τη μεγάλη ήττα της κυβέρνησης στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών έρχεται η ερώτηση «ποια είναι η επόμενη ημέρα για τους τηλεοπτικούς σταθμούς;».

Η απάντηση είναι για όλα τα κανάλια θετική, καθώς όλοι, λίγο-πολύ, με άδεια ή χωρίς άδεια, νιώθουν ανακουφισμένοι. Βέβαια, μεγάλο ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με τους δύο νέους επιχειρηματίες Βαγγέλη Μαρινάκη και Ιβάν Σαββίδη, που μετά τις εξελίξεις δεν έχουν τοποθετηθεί για το πώς θα κινηθούν. Ετσι λοιπόν συνεχίζουν να εκπέμπουν όλοι κανονικά, ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1, Star, Mega, Alpha και Epsilon, ενώ δεν αποκλείεται, εφόσον το επιλέξουν, να βγουν στον αέρα και οι τηλεοπτικοί σταθμοί συμφερόντων Μαρινάκη και Σαββίδη. Τι λένε όμως άνθρωποι των καναλιών για την επόμενη μέρα:

MEGA: «Το αποτέλεσμα μας ικανοποίησε γιατί μας είχαν αποκλείσει από το διαγωνισμό. Ο,τι και να πει ο κ. Παππάς τη Δευτέρα αλλά ό,τι και να καταθέσει, είναι πάλι στον αέρα, σε έναν νόμο ο οποίος δεν ισχύει. Από κει και πέρα, το θέμα το δικό μας είναι πάνω στους μετόχους μας, οι οποίοι μετά από αυτή την εξέλιξη είναι θετικοί στο να ξαναδούν το θέμα και να κρατήσουν το κανάλι ανοιχτό. Θετικά αποτελέσματα είχαμε και από την τράπεζα Alpha Bank, η οποία μας διεμήνυσε ότι θα απελευθερωθούν χρήματα και ότι η κατάσταση θα φτιάξει είτε από πλευράς μετόχων είτε από πλευράς τράπεζας».

ALPHA: «Ηταν μεγάλη μας χαρά η εξέλιξη αυτή αλλά και δικαίωση. Εμείς δεν σταματήσαμε ποτέ να δουλεύουμε, όπως επίσης δεν σταμάτησε ούτε μια στιγμή γύρισμα σίριαλ ή εκπομπής. Από την πρώτη στιγμή πιστεύαμε ότι όλο αυτό ήταν άδικο για τον Alpha αλλά και για τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς. Το κανάλι είναι μια υγιής επιχείρηση με μεγάλη τηλεθέαση στο πρόγραμμά του και τυπικό ως προς τις πληρωμές του τόσο στο προσωπικό όσο και στα ασφαλιστικά του ταμεία. Γι’ αυτό και βγάλαμε κανονικά το νέο πρόγραμμα του σταθμού στον αέρα και φυσικά αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή αρνητικής σκέψης και αυτό το οφείλουμε και στον μάχιμο πρόεδρο του καναλιού μας Δημήτρη Κοντομηνά».

ΣΚΑΪ: Ατομο από το περιβάλλον του κ. Αλαφούζου ξεκαθαρίζει: «Το περιβάλλον εδώ στο κανάλι είναι ήρεμο. Από την πρώτη στιγμή ο εκπρόσωπος και διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΪ, κύριος Κώστας Κιμπουρόπουλος, χαρακτήρισε “χιτσκοκική” τη μαραθώνια διαδικασία του διαγωνισμού, διαφωνώντας κάθετα με τη δημοπρασία, αλλά και λέγοντας ότι “πλήρωσαν λύτρα” για να κρατήσουν το κανάλι. Παρόλο που ο Σκάι ήταν ο πρώτος που απέκτησε άδεια στο διαγωνισμό αυτόν, δεν σταμάτησε μέσω των εκπομπών του αλλά και των δελτίων ειδήσεων να “χτυπά” την κυβέρνηση για τον άδικο αυτό νόμο. Τα χρήματα που έδωσε ο σταθμός θα τα πάρει πίσω».

ΑNT1: «Aπό την αρχή λέγαμε ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός. Είναι πλήρης δικαίωση για όλους η απόφαση του ΣτΕ, όπως επίσης λέγαμε και εξαρχής ότι μόνο το ΕΣΡ είναι αρμόδιο να παίρνει αποφάσεις για τα τηλεοπτικά κανάλια. Από την άλλη πλευρά περιμένουμε να δούμε και το νέο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση τη Δευτέρα. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε πώς θα είναι και τι όροι θα υπάρχουν και αν φυσικά θα είναι διαφορετικοί για τους καναλάρχες που έχουν άδεια τόσα χρόνια και που έχουν καθιερωθεί τόσα χρόνια, αλλά και για τους νέους. Ο ΑΝΤ1 σχεδίασε ένα πρόγραμμα το οποίο ήταν ανεξάρτητο από τη συμμετοχή στο διαγωνισμό».

STAR: Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο κ. Κάρολος Αλκαλάι τοποθετήθηκε επί του θέματος τονίζοντας τα εξής: «Είχαμε μια προσδοκία γιατί η άποψή μας ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός είχε βάση. Οπότε συνεχίστηκε η προετοιμασία του προγράμματός μας».

Mάρτζυ Λαζάρου

Από την έντυπη έκδοση