Ιερώνυμος σε Τσίπρα: Δεν είναι καιρός να υπονομεύει ο ένας τον άλλον

28/10/16 • 14:39 | UPD 28/10/16 • 14:39

Μήνυμα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι δεν πρέπει να υπονομεύει ο ένας τον άλλον και όλοι να βάλουν τις μικρότητες στην άκρη έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από τον Άη Στράτη, κάνοντας ακόμη μία παρέμβαση στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με το Υπουργείο Παιδείας για τα Θρησκευτικά.

Χαρακτηριστικά τόνισε: «Κύριε πρωθυπουργέ υπάρχει αναβρασμός και πρέπει να προλάβουμε, να δουλέψουμε όλοι μας, να βάλουμε πλάτη. Δεν είναι καιρός ο ένας να υπονομεύει τον άλλο. Δεν πρέπει να αφήσουμε πείσματα, πράγματα που μας έχουν πληγώσει και μας πληγώνουν και που όταν τα σκεφτεί κανείς είναι χωρίς σοβαρότητα» συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος ο προκαθήμενος της Ελλαδικής εκκλησίας.  Κάνοντας, δε, μια έμμεση αναφορά σε όσα κατά καιρούς λένε υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ για τον χωρισμό εκκλησίας-κράτους ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι «η εγχείριση γίνεται όταν δεν υπάρχει πυρετός. Ο γιατρός αφήνει να περάσει πρώτα ο πυρετός αυτός».

Απαντώντας, μάλιστα, στα όσα είχε πει νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας ότι «εσείς λέτε «αγαπάτε αλλήλους» και εμείς αλληλεγγύη», ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «η διαφορά μας είναι σε αυτή την πορεία είναι ότι ενώ συμφωνούμε στο ότι πρέπει να προσέξουμε τον άνθρωπο, τον ακουμπάμε με διαφορετικό τρόπο. Εδώ είναι η και η διαφορά μας που δεν πρέπει να μας χωρίζει αλλά να μας ενώνει. Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι να συνεργαστούμε όλοι μας. Ο τόπος έχει ανάγκη να βάλει ο καθένας μας ό,τι μπορεί και να εφαρμόσουμε αυτό που λέει το Ευαγγέλιο για τα τάλαντα» πρόσθεσε ο κ. Ιερώνυμος.

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στον Άη Στράτη μίλησε για μια εμπειρία γεμάτη χαρές και συγκινήσεις που του έδωσε την ευκαιρία να κάνει εσωτερικές σκέψεις και προβληματισμούς.

«Θα ήθελα αυτή την εμπειρία τη σημερινή ο πρωθυπουργός με τους συνεργάτες του και εγώ με τους δικούς μου να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό που γίνεται σε αυτή τη μικρή γωνιά της Ελλάδος και αν είναι δυνατόν να το επεκτείνουμε» είπε ο κ. Ιερώνυμος.