Παρόντες οι Παυλόπουλος, Καμμένος και Μητσοτάκης

Παρακολουθήστε ζωντανά τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

28/10/16 • 11:29 | UPD 28/10/16 • 11:46

Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και τη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα κορυφώνονται σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Το «παρών» στη στρατιωτική παρέλαση δίνουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η παρέλαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:00, ενώ προηγήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.

Στην Αθήνα, για τις ανάγκες των μαθητικών εκδηλώσεων, η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία από τις 9:00 το πρωί στις λεωφόρους Β. Αμαλίας, Β. Σοφίας, Πανεπιστημίου, Μητροπόλεως και Λ. Β. Όλγας, ενώ ήδη από τις 6:00 το πρωί έχει απαγορευθεί η στάση και η στάθμευση.

Ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν και για τον Πειραιά, αλλά και όλους τους Δήμους λόγω των παρελάσεων.

Καμμένος: Το ηρωϊκό έπος του ’40 αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για όλους τους Ελληνες

Τη διαρκή ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων για την προάσπιση της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας, «ειδικά σήμερα που εντείνεται, κυρίως από την πλευρά της Τουρκίας, η αμφισβήτηση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών», εξαίρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με την ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος εξήρε την άμεση, συνεχή και καθοριστική συνεισφορά τους στο προσφυγικό πρόβλημα, «όπως επιβάλλεται από τις μακραίωνες παραδόσεις της φυλής μας, της αρωγής και της φιλοξενίας».

«Όλο το έθνος σας τιμά και σας ευχαριστεί, γιατί μας δίνετε το κουράγιο και τη δύναμη να ανταπεξέλθουμε στις γενικότερες προκλήσεις των καιρών, σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. Γι’ αυτό η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο πρωθυπουργός όπως και όλη η κυβέρνηση, μόνο λόγια ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης έχουν να εκφράσουν για εσάς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβεβαίωσε δε «για ακόμη μία φορά, ότι παρά τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, τις αδικίες και τα αντικειμενικά προβλήματα, γίνεται συνεχής προσπάθεια σε συνεργασία με τη στρατιωτική ηγεσία για την επίλυση όλων των θεμάτων που απασχολούν τα στελέχη, έτσι ώστε να εκτελείτε απρόσκοπτα την υψηλή σας αποστολή».

«Το αθάνατο «ΟΧΙ» μας υπενθυμίζει όχι μόνο τους αγώνες του ελληνικού έθνους στο διάβα των αιώνων, αλλά και την αέναη πίστη του ελληνικού λαού στην υπεράσπιση των υψηλών αξιών της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Η Ελλάδα στάθηκε όρθια, ως αντιπρόσωπος του πολιτισμένου κόσμου, ενάντια σε σκοτεινές δυνάμεις της εποχής εκείνης και επανέλαβε για άλλη μια φορά στην μακραίωνη ιστορία της το «μολών λαβέ», με το ηχηρό «ΟΧΙ». Μια λέξη που προκάλεσε την έκπληξη και το θαυμασμό όλου του κόσμου, ενώ παράλληλα, το απίστευτο θάρρος, ο ηρωισμός και η αδάμαστη ψυχή των Ελλήνων, κατέρριψαν τις υπερφίαλες φιλοδοξίες του φασισμού.

Καθώς το παρελθόν βιώνεται μέσα από τη μνήμη, το ηρωικό έπος του 1940 συντηρεί και ενδυναμώνει την προσδοκία και την ελπίδα για το μέλλον της Πατρίδας, αποτελώντας πηγή υπερηφάνειας και εθνικής ανάτασης για όλους τους Έλληνες» τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος.

Καταλήγοντας στην ημερήσια διαταγή του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απευθύνεται προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων επισημαίνοντας: «Κρατήστε υψηλό το φρόνημα σας. Η πατρίδα σας εμπιστεύεται το μέλλον της και ο ελληνικός λαός την εξασφάλιση της ειρήνης και της ευημερίας του. Τη σημερινή ημέρα μνήμης αποτίουμε φόρο τιμής και δόξας στους ήρωες του 1940, και είμαστε βέβαιοι ότι εσείς είστε αντάξιοι συνεχιστές τους».

Copy link
Powered by Social Snap