Οι ισχυρισμοί του χρυσαυγίτη για τη δολοφονία του 68χρονου

27/10/16 • 18:27 | UPD 27/10/16 • 18:27

«Διαμεσολαβητή» γείτονα είχε βάλει ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός και πρώην πολιτευτής της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να σταματήσει την αντιπαράθεσή του με τον 68χρονο ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, όπως υποστηρίζει στο απολογητικό του υπόμνημα.

Σε άλλο σημείο του εγγράφου που προσκόμισε στον ανακριτή υποστηρίζει πως εξαιτίας της προσφυγής του στο Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προκειμένου το θύμα να βγάλει τις τέσσερις κάμερες ασφαλείας που είχε τοποθετήσει, ο ιδιοκτήτης γυμναστηρίου όποτε τον έβλεπε τον έβριζε χυδαία.

Για να ισχυροποιήσει την υπερασπιστική του γραμμή, πως βρισκόταν «σε άμυνα» όταν σήκωσε το όπλο, περιγράφει το σκηνικό έντασης που είχε προκληθεί σχεδόν 7 ώρες πριν από το έγκλημα. «Στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής βγήκα από το σπίτι μου και ενώ βάδιζα στην οδό Βατοπαιδίου προς την οδό Πανόρμου. Ο Πρόδρομος (θύμα) ήταν στην είσοδο του γυμναστηρίου του και με το που με είδε άρχισε να φωνάζει: ‘‘σύκο’’, ‘‘συκιά’’ και άλλα τέτοια. Δίπλα του όταν άρχισε να φωνάζει ήταν και ο κ. Π………., ο οποίος είναι γείτονας. Επειδή ο συγκεκριμένος ήταν φίλος με τον Πρόδρομο, τον είχα παρακαλέσει να μεσολαβήσει για να σταματήσουν όλα αυτά».

Στη συνέχεια του απολογητικού υπομνήματος αναφέρει: «Με το που βγαίνω από την είσοδο της πολυκατοικίας και στρίβω αριστερά με κατεύθυνση την οδό Πανόρμου, βλέπω τον Πρόδρομο να κινείται απειλητικά εναντίον μου από το γυμναστήριό του, βρίζοντάς με. Του είπα να φύγει και να με αφήσει ήσυχο και τότε τον βλέπω να βγαίνει αγριεμένος από το γυμναστήριό, κρατώντας στο δεξί του χέρι σιδεροσωλήνα και στο αριστερό ένα φαρδύ κομμάτι ξύλου.

Πριν προλάβω να φύγω, με πρόλαβε και ξεκίνησε να με χτυπάει με το σιδεροσωλήνα στα χέρια και το σώμα. Θα μπορούσε να με σκοτώσει, γιατί ο σιδεροσωλήνας ήταν πάρα πολύ βαρύς. Για να τον εκφοβίσω λοιπόν και να αμυνθώ έβγαλα το όπλο και πυροβόλησα μία ή δύο φορές στον αέρα. Αυτός όμως αντί να φοβηθεί γινόταν πιο επιθετικός και συνέχιζε να με χτυπάει. Τότε λοιπόν δέχτηκα χτύπημα στο δεξί μου χέρι που κρατούσε το πιστόλι, με αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει και να αλλάξει η φορά του όπλου. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να τραυματιστεί ο Πρόδρομος. Τον άκουσα να κάνει: ‘‘ωχ, ωχ’’».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου