Ένταση από εισβολή εργαζομένων στο γραφείο του προέδρου του ΕΚΑΒ [βίντεο]

26/10/16 • 16:09 | UPD 26/10/16 • 16:13

Αιφνιδιαστική κινητοποίηση στο γραφείο του προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου πραγματοποίησε σήμερα το πρωί το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν απόπειρα εκφοβισμού τους προκειμένου να μην παίρνουν μέρος σε κινητοποιήσεις. Χαρακτηριστικά σε δηλώσεις τους οι εργαζόμενοι υπογράμμισαν πως δέχτηκαν τηλεφωνήματα τη Δευτέρα και την Τρίτη από το γραφείο του αντιπροέδρου της διοίκησης του ΕΚΑΒ κ. Μυλωνά προκειμένου να εμφανιστούν στο γραφείο του όσοι εργαζόμενοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης.

Η αιφνιδιαστική εισβολή έλαβε χώρα μετά τις καταγγελίες για απόπειρα εκφοβισμού των εργαζομένων προκειμένου να μην συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις. «Θέλουμε να καταγγείλουμε την Διοίκηση του ΕΚΑΒ και συγκεκριμένα τον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού, ο οποίος έδωσε εντολή στο Γραφείο Κινήσεως να καλέσει τηλεφωνικά όσους εργαζόμενους συμμετείχαν στην κινητοποίηση της 20ης Οκτωβρίου έξω από την Βουλή για να παρουσιαστούν την Τετάρτη 26-10 και ώρα 10 στο γραφείο του», ανέφερε η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

Σήμερα οι εργαζόμενοι επανέλαβαν ότι δέχτηκαν τηλεφωνήματα τη Δευτέρα και την Τρίτη από το γραφείο του αντιπροέδρου της διοίκησης του ΕΚΑΒ κ. Μυλωνά προκειμένου να εμφανιστούν στο γραφείο του όσοι εργαζόμενοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης.

«»Κάποια αρχ…, σας παραπληροφορούν ότι θέλω να τρομοκρατήσω τους εργαζόμενους και πήρα να σε ενημερώσω ότι η πρόθεσή μου ήταν απλά να σας ενημερώσω για αυτό που κάνατε», αυτό μου το είπε ο αντιπρόεδρος ο κ. Μυλωνάς» είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Βασίλης Δράνιας μέλος του ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ Αθήνας.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την απόπειρα εκφοβισμού των εργαζομένων του ΕΚΑΒ από τη διοίκηση, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μετά την κατάρρευση όλων των δομών Υγείας, ως αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τώρα, επιχειρείται και ο εκφοβισμός των εργαζομένων του ΕΚΑΒ από τη διοίκηση. Και αυτό, γιατί – αντιδρώντας στην τροπολογία Πολάκη – προέβησαν σε στάση εργασίας. Κάθε μέρα που περνά, οι μάσκες πέφτουν. Η τρομοκρατία Ξανθού – Πολάκη, σε όλο της το μεγαλείο».