Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Κίνηση τώρα: Ουρές χιλιομέτρων στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό

Πέθανε η σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη σε ηλικία 47 ετών

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Πέθανε η σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη σε ηλικία 47 ετών
Την Πέμπτη στην Κηφισιά θα γίνει η κηδεία της Σοφίας Κοκοσαλάκη

Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη.

Η μάχη που έδωσε ήταν σύντομη. «Έφυγε» μέσα σε διάστημα μόλις δύο μηνών από τη διάγνωση. Τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν ώσπου κατέληξε.  Αφήνει πίσω της την κόρη, τον σύζυγό της, τους γονείς και τα αδέλφια της.

Την τραγική είδηση έκανε γνωστή φίλη της:

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Η Σοφία Κοκοσαλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αρχικά, σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργότερα έγινε δεκτή στο Κεντρικό Κολλέγιο Τεχνών και Διακόσμησης Αγίου Μαρτίνου (Central Saint Martins College of Art and Design) του Λονδίνου από όπου αποφοίτησε το 1998.

Ενδιάμεσα είχε συνεργαστεί με το ελληνικό περιοδικό Γυναίκα σε θέματα μόδας ενώ ήδη δημιουργίες της πωλούνταν καταστήματα μόδας της Ελλάδας.

Το 1999 παρουσίασε την πρώτη της συλλογή για άντρες και γυναίκες. Το 2002 έλαβε το βραβείο του περιοδικού ELLE, και την ίδια χρονιά της ανατέθηκε ο σχεδιασμός των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Το 2004 κέρδισε το βραβείο New Generation Designer. Το φόρεμα της Μπγιορκ ήταν επίσης δικής της έμπνευσης.

YouTube thumbnail

Είχε δημιουργήσει και τα κουστούμια για τις τελετές έναρξης και λήξης, ενώ από το 2008 μέχρι και το 2012 σχεδίαζε ειδικές σειρές για την Ιταλική εταιρία Diesel.

Tα ρούχα της Κοκοσαλάκη χαρακτηρίζονται από το διεθνή κυρίως τύπο ως βαθιά επηρεασμένα από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό σε συνδυασμό με σύγχρονη στοιχεία αλλά ταυτόχρονα διατηρούν ένα διαχρονικό στιλ αντίθετα με τις εφήμερες προσταγές της μόδας. Τα υλικά που χρησιμοποιούσε είναι υψηλής ποιότητας υφάσματα και δέρματα, τα οποία συνήθως ράβονται χειρωνακτικά.

Ήταν από τις πρώτες Ελληνίδες σχεδιάστριες που δούλεψε έχοντας ως βάση της αρχικά το Παρίσι και μετά το Λονδίνο και ίσως η πρώτη που έκανε αίσθηση εκτός συνόρων με τις συλλογές της.

Ο πρώην πρεσβευτής της Μ. Βρετανίας στην Αθήνα Τζον Κίτμερ αποχαιρέτισε την Σοφία Κοκοσαλάκη στο twitter:

https://twitter.com/JohnKittmer/status/1183713820151341057?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1183713820151341057&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fgreece%2Farticle%2F935172%2Fpethane-i-sofia-kokosalaki%2F

Ο σχεδιαστής μόδας Βασίλης Ζούλιας δημοσίευσε πριν από λίγο στο instagram:

https://www.instagram.com/p/B3mN5Vll0Q_/?utm_source=ig_embed

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]